וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וול סטריט: החוזים מורים על ירידות של עד 0.5% בפתיחה בציפייה לנתוני התעסוקה

ניר צליק

7.8.2009 / 14:14

המשקיעים ממתינים לפרסום דו"חות AIG; טבע תסחר על רקע התביעה שהגישה נגד מריל לינץ'



החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט מורים על ירידות של עד כ-0.5% בפתיחת המסחר בציפייה לנתוני התעסוקה של משרד העבודה האמריקאי.



אמש הסתיים המסחר בירידות שערים, נחלש ב-0.3% ל-9,256 נקודות, ירד ב-1% ל-1,973 נקודות ו- איבד 0.6% ל-997 נקודות.







במרכז המסחר היום יעמדו נתוני התעסוקה, כאשר האנליסטים צופים כי מספר המשרות שהמשק האמריקאי יאבד בחודש יולי יעמוד על 300 אלף, ביחס לחודש יוני. בחודש יוני איבד המשק האמריקאי כ-467 אלף משרות, כך שצפויה האטה בקצב הפיטורים במשרות הלא-חקלאיות. שיעור האבטלה צפוי לעלות ל-9.7% לעומת שיעור אבטלה של 9.5% בחודש יוני.



ענקית המשכנתאות הממשלתית האמריקאית פאני מיי פנתה אתמול למשרד האוצר האמריקאי וביקשה סיוע נוסף בסך 10.7 מיליארד דולר לאחר שדיווחה על הפסד רבעוני של 14.8 מיליארד דולר בעקבות ההידרדרות בשוק הדיור האמריקאי. זאת, לעומת הפסד של 2.3 מיליארד דולר ברבעון המקביל שנה קודם לכן והפסד של 23.2 מיליארד דולר ברבעון הראשון של השנה הנוכחית.



aig תפרסם את דו"חותיה היום, כאשר מניית החברה נסקה ב-74% השבוע. האנליסט פיטר בוקוור מבית ההשקעות מילר טבק העריך כי הזינוק של מניית aig נובע מבהלת משקיעים שהימרו נגד המניה ונאלצו לרכוש מניות כדי לסגור פוזיציות.



aig צפויה לדווח על חזרה לרווח, כאשר אנליסטים צופים כי החברה תרשום רווח תפעולי של 1.31 דולר למניה ברבעון השני של השנה. aig רשמה הפסדים בסך 99 מיליארד דולר בשנת 2008, והרבעון הרווחי האחרון של החברה היה הרבעון השלישי של שנת 2007.



ברקשייר התאוויי, חברת האחזקות של המשקיע המיליארדר וורן באפט, צפויה לדווח על הרבעון הטוב ביותר שלה זה שנתיים - לפי המדד החביב על באפט עצמו: הערך המאזני של החברה. להערכת אנליסטים, הערך המאזני של ברקשייר עלה ברבעון השני, לאחר שני רבעונים רצופים של ירידות, הודות לעלייה של כ-11 מיליארד דולר בשווי המניות בהן מחזיקה החברה, והתאוששות בשוק הנגזרים על שוקי המניות.



במניות הישראליות, רק שתי מתחרות נותרו כעת בהתמודדות על רכישת חברת הסלולר , וזאת לאחר שקרן פרימרה (primera) הזרה הודיעה להאצ'יסון (המחזיקה בפרטנר) כי היא פורשת מהמרוץ. מוקדם יותר היום יצאה קרן פימי של ישי דוידי מהמירוץ לרכישת החברה, ככל הנראה על רקע העובדה כי המחיר שהציעה היה נמוך משמעותית מזה שהוצע על ידי המתמודדות האחרות.



תסחר על רקע תביעה שהגישה כנגד מריל לינץ' על שידול החברה לרכוש ניירות ערך מגובות משכנתאות בהיקף של 273 מיליון דולר. "טבע ספגה הפסדים כתוצאה מרכישת ה-cdo (ניירות ערך מגובות משכנתאות) שהונפקו על ידי מריל לינץ'", נכתב בתביעה שהגישה החברה לבית המשפט הפדרלי בניו יורק, כך נמסר מבלומברג. יצרנית התרופות הגנריות טוענת כי היא היתה סבורה שניירות הערך יהיו קלים למכירה אך אלה התגלו כחסרי נזילות.



בין המניות הישראליות הנוספות שעשויות לעורר עניין במסחר ניתן למנות את , שפירסמה את דו"חותיה שלשום לאחר המסחר, וכן את , שפירסמה אף היא דו"חות שלשום לאחר המסחר. , יצרנית השבבים ממגדל העמק, עשויה אף היא לעורר עניין, על רקע מספר עסקאות עליהן דיווחה לאחרונה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully