>> שבועיים אחרי שחנות איקאה בראשון לציון קיבלה אישור נוסף להקמתה, החברה החלה לגייס עובדים לחנות - כך נודע ל-themarker. לפני שבועיים גיבתה הוועדה הארצית לתכנון ובנייה (הולנת"ע) את ההחלטה של הוועדה המחוזית לאשר את תוכנית מעוין שורק בראשון לציון, שכוללת את חנות איקאה. ל-themarker נודע כי איקאה החלה בגיוס כ-500 עובדים לסניף, שצפוי להיפתח במחצית הראשונה של 2010.
באחרונה גייסה איקאה את ההנהלה הבכירה לחנות. למנהל החנות מונה אלון זילברברג, שנמצא באיקאה מאז 2000 ושימש בתפקידו האחרון כאחראי אביזרים. כן גויסו מנהל שירות, מנהל לוגיסטיקה ומנהל מכירות. בימים אלה החל תהליך הגיוס של דרג הביניים. הגיוס המאסיווי של העובדים האחרים יחל כנראה לקראת סוף השנה. עד כה גויסו 40 עובדים לחנות, ומאיקאה נמסר כי החברה מקבלת מאות פניות בעניין.
התוכנית של המרכז המסחרי החדש מצומצמת בהרבה מזו שהתכוונו לבנות היזמים של איקאה ויזמים נוספים. היא מאפשרת פתיחה של חנות אחת בעלת שטח גדול, שכוללת שטחי אחסנה ולוגיסטיקה משמעותיים.
הסוחרים היו המתנגדים העיקריים לפתיחת המרכז המסחרי במעוין שורק. טענתם, שהתקבלה על ידי בית המשפט, היתה שהקרקע מיועדת לתעשייה, ולכן השימוש המסחרי בה הוא בניגוד לחוק. חברת אירוס הגלבוע בבעלות קבוצת ברונפמן פישר, שקנתה את הקרקע והיא הזכיין הישראלי של איקאה, הגיעה לפשרה עם הסוחרים.
מחזור המכירות של איקאה גדל ב-7% בשבעת החודשים הראשונים של השנה לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ב-2007 הציגה איקאה גידול של 9.7% במכירות, שהסתכמו ב-469.3 מיליון שקל לעומת 428 מיליון שקל ב-2006. שווייה של איקאה הוא כ-670 מיליון שקל.
איקאה החלה בגיוס 500 עובדים לסניף בראשון לציון
מאת עדי דברת-מזריץ
10.8.2009 / 7:06
עד כה גויסו 40 עובדים לחנות שצפויה להיפתח במחצית הראשונה של 2010. אלון זילברברג, אחראי האביזרים באיקאה, מונה למנהל הסניף