וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צורן מפטרת כ-40 עובדים על רקע צמצום חטיבת הסלולר של החברה

ניר צליק

10.8.2009 / 17:06

צורן רכשה את החטיבה מאמבלייז ב-54.2 מ' ד'; לפני כחצי שנה פיטרה החברה כ-40 עובדים



חברת מפטרת כ-8% מתוך כ-450 עובדיה בארץ - כ-40 עובדים. זאת, על רקע החלטת החברה להתמקד בתחומים הקרובים יותר לליבת העסקים שלה - פיתוח שבבים למצלמות ולטלוויזיות דיגיטליות - והסטת משאבים מפיתוח שבבים למכשירים סלולריים.



לפני כחצי שנה פיטרה צורן כ-40 עובדים ממרכז הפיתוח בנתניה, על רקע החלטתה לאחד את מרכז הפיתוח בנתניה עם מרכז הפיתוח בחיפה. את העובדים הנותרים, כ-50 במספר, העבירה החברה לחיפה, וכעת מפטרת צורן חלק נכבד מעובדים אלה. עם זאת, גורמים המקורבים לחברה מסרו כי הטכנולוגיה שפותחה בחטיבה בה פוטרו העוברים משמשת את צורן גם בשבבים שהיא מייצרת למצלמות ולטלוויזיות דיגיטליות.



בסיסה של חטיבת הסלולר בצורן נוצר על ידי רכישת אמבלייז סמיקונדוקטור לפני כחמש שנים. צורן רכשה את החטיבה תמורת 54.2 מיליון דולר במזומן. החטיבה התמחתה בפיתוח מעבדי מולטימדיה דיגיטלית עבור שוק הסלולר. פתרונות אלו תומכים במספר רב של אפליקציות כגון העברת מדיה, הקלטה, העברת מסרים, שיחות ועידה ומעקב דרך מצלמות וידיאו.



את הרבעון השני סיימה צורן עם הכנסות של 102.7 מיליון דולר, ירידה של 20.2% לעומת הכנסות של 128.7 מיליון דולר ברבעון המקביל, ועלייה של 49.9% לעומת הכנסות של 68.5 מיליון דולר ברבעון הקודם. תחזית השוק היתה להכנסות של 88.4 מיליון דולר, ואילו תחזית החברה היתה להכנסות של 85-90 מיליון דולר, כך שהחברה עקפה את התחזיות.



בחלוקה למגזרים, כ-40% מהכנסותיה של צורן הגיעו משבבים לטלוויזיה דיגיטלית, 28% משבבים למצלמות דיגיטליות, 14% משבבים למכשירי די.וי.די, 12% משבבים למדפסות ו-6% בלבד נבעו משבבים לטלפונים סלולריים, מה שעשוי להסביר את בחירתה של החברה להפחית את הפעילות בתחום זה.



מאז תחילת השנה עלתה מניית צורן בכ-57% והיא נסחרת במחיר של 11.17 דולר למניה, המשקף לחברה שווי של כ-575 מיליון דולר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully