מחיר הנפט ירד היום זה היום השלישי ברציפות בבורסת הסחורות של ניו יורק, בעקבות הירידות של שוקי המניות ברחבי העולם והתחזקות הדולר מול היורו, שהקטינה את הביקוש לסחורות כהשקעה אלטרנטיווית.
המדדים המובילים בוול סטריט רושמים היום ירידות, בשל חששות המשקיעים כי הראלי שנרשם בשווקים בשבועות האחרונים היה חד מדי. מדד דאו ג'ונס יורד ב-0.5%, מדדי s&p 500 ונאסד"ק יורדים ב-0.6%. הדולר מתחזק ב-0.4% מול היורו זה היום החמישי ברציפות לרמה של 1.4133 דולר ליורו.
מחיר החוזים על הנפט מסוג light crude למסירה בספטמבר ננעל היום בירידה של 0.5% ל-70.61 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק. מחיר הנפט מסוג ברנט, הנסחר בלונדון, ננעל כמעט ללא שינוי ברמה של 73.58 דולר לחבית. בחצי השנה האחרונה זינק מחיר הנפט ב-87%, לאחר שהראלי בשוקי המניות חיזק את ביטחון המשקיעים והירידה בערכו של הדולר הגדילה את הביקוש לסחורות.
"הסוחרים צופים ירידות במדד דאו ג'ונס ובמדד s&p, מאחר שהם רשמו עליות די משמעותיות עד כה. מחיר הנפט עלה מאז פברואר, במקביל להתרחשויות בשוקי המניות", אמר בראד סמפלס, אנליסט סחורות בחברת סאמיט אנרג'י, לבלומברג.
מחיר הנפט ננעל בירידה של 0.5% ל-70.61 דולר לחבית בעקבות הירידות בוול סטריט
אשר שכטר
10.8.2009 / 22:47