חברת לגו הדנית מנעה את הפצתו המסחרית של סרט העושה שימוש בדמויות שלה, שאותו יצר נער אמריקאי בן 14, בטענה שהציג את הדמויות באופן לא הולם והפר זכויות יוצרים.
ב-2007, קולמן היקי בן ה-14 העלה לאתר יו טיוב סרטון בכיכובן של דמויות לגו שהציגו הופעה חיה של אחד משירי ספיינל טאפ, הלהקה הדמיונית שהופיעה בסרט הפולחן מ-1984 שנשא שם זה. בסרטון, שזכה ל-82 אלף צפיות באתר, נראתה אחת מבובות המוסיקאים כשהיא צוללת אל תוך קהל של בובות לגו. השחקנים בסרט, שבאחרונה התאחדו לסיבוב הופעות, התלהבו מהסרטון, הראו אותו בכמה מהופעותיהם החיות, וביקשו לכלול אותו ב-dvd שהוציאו, אולם לגו התנגדה לכך בטענה שהדבר מפר את זכויות הקניין הרוחני של החברה.
"אנחנו שמחים שהמעריצים שלנו אוהבים כל כך את המוצרים שלנו ומשתמשים בהם ביצירתיות", אמרה ג'ולי סטרן, דוברת לגו סיסטמס, החטיבה האמריקאית של חברת לגו הדנית. "עם זאת, בסרטון היה שימוש בשפה לא הולמת, וזהו אינו סגנון המתאים לקהל היעד של החברה שלנו, המורכב מילדים בני 6 עד 12".
עורך הדין המייצג את "ספיינל טאפ", קיאה קמרן, אמר כי לו היתה מוגשת תביעה בנושא זה מצד לגו, הלהקה היתה זוכה במשפט, זאת מכיוון שבסרטון של היקי אין שימוש בלוגו של החברה, והוא סאטירי בלבד.
הארי שירר, חבר "ספיינל טאפ" (ביחד עם השחקנים כריסטופר גסט ומייקל מקיאן), שמוכר לרבים במי שמדבב דמויות רבות בסדרה משפחת סימפסון, אמר כי ב-dvd של הלהקה, שייצא לאור ב-1 בספטמבר, נעשה שימוש בקטעים מצולמים ובשירים של להקות אחרות כמו הרולינג סטונס, אך מכולן התקבל אישור. "לגו היו היחידים שבפירוש אמרו לא", אמר שירר. "זה סיוט קפקאי נוסח לגו".
זו אינה הפעם הראשונה שבה לגו נתקלת בתכנים שאינם הולמים את קהל היעד שלה. הסרטון "חנות הנשק של לגו", בו נכנסת בובת לגו לחנות ומבקשת לרכוש רובה על מנת להרוג את שכנה, זכה ל-1.4 מיליון צפיות ביו טיוב. במקרה אחר נעשתה ביו טיוב פרודיה על סדרת הארוטיקה girls gone wild", בה נראו בובות לגו מפשיטות את עצמן מול המצלמה, בסרטון שזכה ל-200 אלף צפיות.
למרות הכעס על השימוש הגס בדמויות שיצרה, לגו לא פעלה להורדת הסרטונים מהרשת, וגם את הסרטון של היקי לא הורידה מכיוון שיו טיוב אינה מסחרית, לדברי סטרן.
חברת לגו אסרה על הפצת סרט שהציג דמויות שלה באופן סאטירי ותוך שימוש ב'שפה לא הולמת'
ניו יורק טיימס
11.8.2009 / 13:13