ממשלת ארה"ב והבנק השווייצי ubs קרובים להסדר סופי בנוגע למחלוקת בנוגע להעלמות המס של אזרחים אמריקאיים באמצעות הבנקים השוויציים, הודיע יועץ משפטי בממשלת ארה"ב. היועץ, סטוארט גיבסון ממחלקת המסים של משרד המשפטים האמריקאי, אמר כי שי הצדדים הגיעו לסיכום והעסקה טעונה חתימה רשמית.
בכך הגיעו לסיומם שבועות ארוכים של מחלוקת קשה בין ubs לארה"ב. הבנק השווייצי טען כי אינו יכול למסור לממשל האמריקאי את שמות לקוחותיו האמריקאיים, שכן החובה על סודיות בנקאית החלה על בנקים בשווייץ חלה על כלל לקוחותיהם. הממשל האמריקאי דרש העברת שמותיהם של לקוחות בעלי חשבונות בבנקים השווייציים במסגרת חקירת העלמת מס מקיפה. לפי הערכות, במסגרת ההסכם, נגד ubs לא יוגשו אישומים ואילו הבנק מצידו יעביר לממשל האמריקאי אלפי שמות.
הפרשייה העכירה את היחסים בין שווייץ לבין ארה"ב, שכן הדרישה למסור שמות מפרה את חוקי הסודיות הבנקאית המסייעים לבנקים השווייציים למשוך לקוחות זרים רבים. בנקים פרטיים בשווייץ מנהלים כ-2 טריליון דולרים של כספי לקוחות זרים.
ממשלת ארה"ב והבנק השווייצי UBS קרובים להסכם סופי בנוגע לפרשיית העלמות המס
רויטרס
12.8.2009 / 17:57
הבנק השווייצי ככל הנראה יעביר לארה"ב אלפי שמות של לקוחות אמריקאיים להם חשבונות בשווייץ