וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המועצות האזוריות שפיר ויואב: קריית גת חייבת לנו 10 מ' ש'; ראש עיריית קריית גת : הן חייבות לנו

עמירם כהן

14.8.2009 / 19:01

משרד הפנים יצטרך להכריע איך לחלק את הארנונה שמשלמים המפעלים באזור התעשייה המזרחי של העיר, בהם אינטל



המועצות האזוריות שפיר ויואב טוענות כי העיר קריית גת חייבת להם 10 מיליון שקל. משרד הפנים יצטרך להכריע איך לחלק את הארנונה שמשלמים המפעלים באזור התעשייה המזרחי של העיר, בהם מפעל אינטל. המועצות האזוריות החקלאיות שפיר ויואב טוענות כי העירייה לא מקיימת הסכם עליו חתמה לחלוקת הארנונה והיא חייבת להן את חלקן של המועצות בתשלומי הארנונה, שלא הועבר להן על ידי העירייה.



אזור התעשייה המזרחי של קריית גת הוקם על קרקעות מדינה, שנחכרו על ידי היישובים החקלאיים החברים במועצות האזוריות שפיר ויואב. בהסכם שחתמו היישובים הללו להעברת הזכויות בקרקע לקריית גת כדי לאפשר את הקמת אזור התעשייה, נקבע מפתח לחלוקת כספי הארנונה. אלא שקריית גת אינה מעבירה להן, לטענתן, את חלקן בתשלומי הארנונה. על הסכסוך מדווח מקומון הקיבוצים "הדף הירוק".



במסיבת עיתונאים שקיימו ראשי המועצות שפיר ויואב בשבוע שעבר, האשים יו"ר המועצה האזורית יואב רני טריניין את המדינה, כי היא מגבה את קריית גת אף שזו הפרה את הסכם השותפות לחלוקת ההכנסות ואף מאיימת על המועצות כי תקציביהן יקוצצו עקב הגירעון שנקלעו אליו בשל הפרת ההסכם לחלוקת ההכנסות.



במהלך מסיבת העיתונים הגיע למקום ראש עיריית קריית גת אבירם דהרי, וטען כי מדובר במצג שווא ולא העירייה חייבת כספים למועצות האזוריות אלא הן חייבות לעירייה מיליוני שקלים.



יו"ר מרכז המועצות האזוריות שמואל רייפמן, קרא לממשלה ולשר הפנים אלי ישי, להתערב בדחיפות כדי להביא לפתרון המשבר וזאת על מנת להציל את המועצות האזוריות מקריסה כספית. עוד אמר כי כל עוד לא יימצא פתרון לסכסוך והמועצות לא יקבלו את הכספים, יוקפאו כל שיתופי הפעולה של המועצות האזוריות עם המועצות המקומיות בכל רחבי הארץ ותיעצר הקמתם ותכנונם של אזורי תעשייה משותפים נוספים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully