מדד ביטחון הצרכנים בארה"ב נפל באופן בלתי צפוי בחודש אוגוסט, זה החודש השני ברציפות, לשפל של חמישה חודשים בשל חששם הגובר של האמריקאים מהעלייה בשיעור האבטלה והקיצוץ בשכר.
מדד ביטחון הצרכנים של רויטרס ואוניברסיטת מישיגן ירד החודש לרמה של 63.2 נקודות רמתו הנמוכה ביותר מאז חודש מארס לעומת 66 נקודות ביולי. תחזיות הכלכלנים היו כי המדד יעלה לרמה של 69, בעקבות הסימנים כי המיתון בארה"ב קרוב לסיומו וכי הכלכלה החלה להתאושש ברבעון הנוכחי, בין היתר על רקע עלייה בביקוש למכוניות בעקבות תוכנית "מזומן תמורת גרוטאות" של ממשל אובמה.
מדד הציפיות העתידיות של הצרכנים, המודד את הערכותיהם בנוגע למצב הכלכלה בעוד חצי שנה, ירד לרמה של 62.1 נקודות באוגוסט, לעומת 63.2 נקודות ביולי. מדד התנאים הנוכחיים, הבודק את דעתם של האמריקאים על מצב הנוכחי של הכלכלה, נפל ל-64.9 נקודות, לעומת 70.5 בחודש שעבר.
"הצרכנים לא התחילו את הרבעון השלישי בצורה טובה. החששות שהיו להם בנוגע לעבודתם ולהכנסותיהם עדיין קיימים, וניכרים בכך שהצריכה הפרטית עדיין לא עלתה בצורה משמעותית", אמר ג'ונתן בזיל, כלכלן בקרדיט סוויס, לבלומברג.
האמריקאים עדיין לא משוכנעים בסיום המיתון: מדד ביטחון הצרכנים נפל באוגוסט לרמתו הנמוכה מאז מארס
סוכנויות הידיעות
14.8.2009 / 18:50