שר האוצר הבריטי, אליסטר דרלינג, אותת כי יציע חוקים חדשים לריסון הבונוסים העצומים לבנקאים. דרלינג יציע שינויים לחוק הקיים על מנת לוודא שהבנקים אינם משלמים לעובדיהם אשר מבצעים עסקות שמסכנות את הבנקים.
החוקים החדשים יכללו את כל מערכת הבנקאות הבריטית, ולא רק את אותן מוסדות שהולאמו בידי הממשלה - כגון רויאל בנק אוף סקוטלנד ולוידס.
צעד זה מתרחש בעקבות מה שנראה כחזרתם של הבונוסים השמנים לסיטי, מרכז הפיננסים של לונדון, פחות משנה לאחר שמערכת הבנקאות במדינה עמדה על סף קריסה. לפי התחזיות, יגיעו הבונוסים לבנקאים השנה ל-6.6 מיליארד דולר. גולדמן סאקס מתכנן לשלם לעובדים בונוסים והטבות שכר בסך 710 אלף דולר לעובד בממוצע, והבנקים החדשים ב-rbs יקבלו בונוס מובטח של 11.5 מיליון דולר.
בראיון ל"סאנדיי טיימס" הזהיר דרלינג כי תרבות הבונוסים היא בעלת השלכות הרסניות והודה כי הציבור כבר אינו מוכן לראות סכומים עצומים שמועברים לאלו שמסכנים את היציבות הפיננסית.
"אם אנו צריכים לשנות את החוק ולהיות קשוחים יותר, נוכל לעשות זאת. די ברור שחלק מהבעיות שיש לנו כיום נגרמו על ידי התמריצים לקחת סיכונים שהבנקאים, והבוסים שלהם, לא לגמרי מבינים", אמר דרלינג.
שר האוצר הבריטי, אליסטר דרלינג, יציע חוק חדש לרסן את הבונוסים לבנקאים
סוכנויות הידיעות
16.8.2009 / 10:37