וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ההשקעות הזרות בסין צנחו בחודש יולי ב-35.7%

סוכנויות הידיעות

17.8.2009 / 9:35

זהו החודש העשירי ברציפות בו נרשמה ירידה בהיקף ההשקעות; כלכלנים צופים כי סין תצמח השנה ב9.4%



ההשקעות הזרות בסין נפלו ביולי זה החודש העשירי ברציפות, לאחר שחברות עיכבו את תוכניותיהן להתרחבות במדינה בשל אי הודאות בנוגע להתאוששות מהמשבר העולמי.



היקף ההשקעות הזרות צנח ביולי ב-35.7% לעומת החודש המקביל בשנה שעברה ל-5.36 מיליארד דולר, כך דיווח משרד המסחר של סין. ביוני עמד היקף ההשקעות הזרות בסין על 6.76 מיליארד דולר.



"מצב ההשקעות הזרות בסין נשאר קשה, למרות שסימנים חיוביים התעוררו בחודשיים האחרונים", אמר סגן שר המסחר של סין, פו זיינג, בשבוע שעבר. פיליפ קראולי, דובר משרד החוץ האמריקאי, ציין כי פרשת מעצרם של ארבעה מעובדי חברת הכרייה האנגלו-אוסטרלית, ריו טינטו, בסין עלול גם הוא להכביד על ההשקעות במדינה.



ארבעת העובדים של ענקית הכריה, ביניהם אזרח אוסטרלי, מוחזקים במעצר מאז תחילת יולי באשמת מתן שוחד וגניבת סודות מתעשיית הפלדה של סין.



כלכלת סין צפויה לצמוח ב-9.4% השנה ובכך לעבור את יעד הצמיחה שהציבה הממשלה, שעומד על 8%. הצמיחה צפויה בעיקר תודות לחבילת התמריצים הממשלתית בסך 4 טריליון יואן (585 מיליארד דולר) וכן בשל העלייה בהיקף הלוואות הבנקים, כך על פי תחזית שפירסם בנק ההשקעות גולדמן סאקס בשבוע שעבר.



ברבעון השני של השנה נרשם גידול של 7.9% בתמ"ג של סין, לאחר שברבעון הראשון נרשמה האטה בצמיחה, לקצב של 6.1% - הקצב האיטי מזה כעשור.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully