וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אזהרת רווח לאפריקה ישראל: צופה הפסד של 1.4 מיליארד שקל ברבעון השני

יובל מעוז

18.8.2009 / 9:54

החברה הבת אפי פיתוח הפסידה 201 מיליון דולר ברבעון השני



, שבשליטת לב לבייב, פירסמה אזהרת רווח לפיה היא צופה הפסד של 1.4 מיליארד שקל ברבעון השני של השנה. ההפסד במחצית הראשונה של השנה יסתכם ב-750 מיליון שקל.



אפריקה ישראל פירסמה את דו"חות החברה הבת אפי פיתוח. החברה ביצע בדיקה להשפעות התמשכותו של המשבר הגלובלי על שווים של נכסי החברה הבת במדינות חבר העמים. בעקבות ממצאי הבדיקות, רשמה אפי פיתוח בדו"חותיה הכספיים הפסדים עקב ירידה בשווי ההוגן של מספר נכסי נדל"ן להשקעה בהקמה, ובהתאם, הציגה הפסד נקי לרבעון השני של 2009 בהיקף של כ-201 מיליון דולר. זאת לעומת רווח של 28.5 מיליון דולר ברבעון המקביל.



אפריקה ישראל ערכה בדיקות דומות לנכסי החברה שבבעלותה הקבוצה בארה"ב. החברה צפויה החברה לרשום בדו"חותיה הכספיים לרבעון השני של 2009 הפסדים שאינם על בסיס מזומן בגין ירידה בשווי ההוגן של מספר נכסי נדל"ן להשקעה ובגין ירידות ערך של מספר נכסי מקרקעין ומלאי דירות הנמצאים בארה"ב. בנוסף, צפויה אפריקה ישראל לרשום הוצאות מימון גבוהות בעיקר בשל עליית מדד המחירים לצרכן במהלך הרבעון השני של שנת 2009.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully