וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האיש שמאחורי גניבת כרטיסי האשראי הגדולה בעשור: עובד לשעבר של השירות החשאי בארה"ב

סוכנויות הידיעות

20.8.2009 / 9:06

אלברט גונזלס חי חיים ראוותניים; תוך כדי שעבד עבור השירות החשאי פרץ לרשתות מחשבים



אלברט גונזלס בן ה-28, שהואשם בחלקו בגניבת 170 מיליון כרטיסי אשראי, התגורר בחדר 1508 במלון היוקרתי נשיונל הוטל בסאות' ביץ' במיאמי. החדר, המעוצב בסגנון ארט דקו, הוא המקום בו החרימו ב-2008 סוכנים פדרליים שני מחשבים, 22 אלף דולר במזומן ואקדח גלוק 9, השייכים לגונזלס, שכינויו באינטרנט היה "סופ נאצי", על שם הדמות מקומדיית המצבים "סיינפלד".



כאשר הגיעו הסוכנים הפדרלים לחדר במלון גונזלס שהה שם עם חברתו. הוא נעצר והואשם בפריצה לרשתות מחשבים של חברות וגניבת מספרי כרטיסי אשראי. הנתון האירוני הוא, שפעם היה גונזלס עובד של השירות החשאי של ארה"ב.



השבוע גונזלס הואשם בניו ג'רזי בגניבת כרטיסי האשראי הגדולה בעשור האחרון. "אלברט גונזלס הוא ללא ספק טוני מונטנה מ'פני צלקת' של גניבות כרטיסי האשראי", אמר שון אריס, מומחה לאבטחת מחשבים בחברת האינטרנט טרמארק הממוקמת במיאמי לסוכנות הידיעות אי.פי.



גונזלס נמצא במעצר מאז היעצרו במיאמי ביץ'. הוא ממתין למשפטים פדרליים שייערכו בניו יורק ובמסצ'וסטס, ולמשפט נוסף בניו ג'רזי. אם יימצא אשם, הוא עומד עלול לבלות את שארית חייו במאסר.



אנשים שהכירו את גונזלס כינו אותו "חנון ביישן אשר הסתבך עם הצד האפל". "אלברט הוא לא אדם רע, הוא מעולם לא רצה לפגוע פיסית באיש והוא לא יפגע אפילו בזבוב", אמר עורך הדין של גונזלס לתקשורת, והוסיף: "הוא לא באמת באד גאי. הוא פשוט הסתבך עד מעל לראש".



בשנת 2003 נעצר גונזלס על ידי הרשויות בארה"ב באשמת פריצה לרשתות מחשבים, אך מעולם לא הואשם מכיוון שהפך למקור מידע, וסייע לשירות החשאי בארה"ב לצוד האקרים אחרים. במהלך חמש השנים אחר כך המשיך גונזלס לפרוץ למחשבים של חברות פורצ'ן 500, בד בבד עם הסיוע לממשל ארה"ב.



גונזלס חי בצורה ראוותנית ופזרנית. הוא הוציא 75 אלף דולר על מסיבת יום הולדת לעצמו, שקל להשקיע במועדון לילה ואף התלונן שהוא צריך לספור 340 אלף דולר ביד, מכיוון שמכונת ספירת הכסף שלו התקלקלה.



בשנת 2005 רכש גונזלס דירה בת שני חדרים בעבור 118 אלף דולר בשביל ההורים שלו, בבנין המאוכלס על ידי גימלאים.



בימים אלה נמצא גונזלס בבית הכלא בברוקלין. הוא מקבל "זמן מחשב" רק כאשר עורך הדין שלו מבקר אותו, כדי שיוכל לעבור על פרטים בנוגע למשפט שלו.



מוקדם יותר השבוע הוגשו כתבי האישום נגד גונזלס ושני האקרים המתגוררים ככל הנראה ברוסיה. השלושה מואשמים בכך שגנבו את נתוני כרטיסי אשראי באמצעות פריצה למחשבי חמש חברות, בהן חברת סליקת תשלומי כרטיסי האשראי הרטלנד, רשתות המרכולים 7-eleven והנפורד ברדרס, ושתי קמעוניות נוספות שזהותן לא נחשפה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully