ענקית המדיה ויוונדי יוניוורסל נמצאת במגעים לרכישת רשת הטלוויזיה האמריקאית USA נטוורקס. "מתנהל מו"מ", אמר דובר ויוונדי, אליין דלריו. הדובר סירב להתייחס למהות המגעים אך ציין כי ויונדי לא תנפיק מניות חדשות על מנת לבצע את הרכישה.
ויוונדי, חברת המדיה הגדולה באירופה, מחזיקה באולפני יוניוורסל, וביוניוורסל מיוזיק. בחודש שעבר מסר סגן יו"ר USA נטוורקס, ויקטור קאופמן, כי ויוונדי מעוניינת למזג את עסקי הבידור שלה עם עסקי רשת הטלוויזיה.
"אנו מעוניינים ליהנות מהיתרון של שיתוף הפעולה בין תעשיית הטלוויזיה לבין תעשיית הקולנוע", מסרה ויוונדי, והדגישה כי הנושא עומד בראש סדר העדיפות שלה.
על רקע המגעים עולות מניות רשת הטלוויזיה ב-10%. עם עליית ערך המניה עלה שווי השוק של הרשת ל-19 מיליארד דולר. על פי ההערכות החברות יגיעו להסכמה כבר השבוע.
ויוונדי יוניוורסל במו"מ לרכישת רשת הטלוויזיה האמריקאית USA נטוורקס
סוכנויות הידיעות
11.12.2001 / 20:47
על רקע המגעים עולות מניות USA נטוורקס ב-10%; שווי השוק של רשת הטלוויזיה עלה ל-19 מיליארד דולר