>> טלעד, לשעבר אחת מזכייניות ערוץ 2, מאיימת לפנות לבג"ץ נגד ההסדר המתגבש להמשך השידורים בערוץ 10. טלעד אף דורשת מהרשות השנייה לגבות מזכיינית ערוץ 10 חובות שצברה, ולהעביר את הכספים לטלעד.
עו"ד גדעון קורן פנה בשם טלעד ליו"ר הרשות השנייה, נורית דאבוש. במכתבו לדאבוש כותב קורן כי החובות שצברה הזכיינית ישראל 10 חייבו את זכייניות ערוץ 2 לשלם לרשות השנייה תמלוגים גבוהים יותר, כדי לאפשר את קיום הרשות השנייה. קורן טוען כי הובטח לטלעד שהכסף יוחזר לאחר שישראל 10 תפרע את חובה - ואולם ההסדר המתגבש בעניין ערוץ 10 עשוי לפטור את ישראל 10 מהחזר חלק מהחובות. חלקה של טלעד בחוב, נטען במכתב, הוא 4 מיליון שקל.
עוד דורשת טלעד מהרשות השנייה לדחות על הסף את בקשת ישראל 10 להארכת הזיכיון שלה. "עמדת טלעד היא כי הרשות השנייה אינה מוסמכת לקבל את בקשת ישראל 10 להארכת הזיכיון, ועליה לפרסם מכרז חדש לאלתר", נכתב.
הרשות השנייה מעניקה "פרס לחוטאים ופועלת בכל דרך להעניק להם הקלות ולהכשיר הפרות רטרואקטיווית", נטען במכתב. גם דבריו של היועץ המשפט של הרשות השנייה, דורון אבני, שפורסמו לראשונה ב-themarker, מצוטטים במכתב: "ההסדר המתגבש לוקה בחוסר סבירות מהותי ופוגע בשלטון החוק".
בטלעד טוענים שהארכת הזיכיון של ישראל 10 תעניק לה יתרון לקראת המעבר לשידורי טלוויזיה במשטר של רישיונות במקום זיכיונות. "מדוע זכאית ישראל 10, שלא קיימה את מרבית התחייבויותיה, להגיע למעבר לרישיונות כבעלת זיכיון, בעוד שמטלעד, שעמדה בהתחייבויותיה, תישלל אפשרות זו כליל?", שואל קורן.
במכתב דורשת טלעד להעניק לה גם הקלות שיינתנו לערוץ 10 בתחום מימון הפקות קולנוע. "מאחר שהתחייבויות ערוץ 10 בעניין מתייחסות גם לתקופה שבה היתה טלעד בעלת זיכיון, ככל שניתנות הקלות במחויבויות אלה בתקופה זו הן צריכות לחול גם על טלעד; מכאן שטלעד תהיה זכאית להחזר של עשרות מיליוני שקלים", נכתב.
"מעשיה ומחדליה של הרשות השנייה בכל הקשור לאי אכיפת ההתחייבויות של הזכייניות גורמים לטלעד הפסדים כספיים כבדים, ובגין אלה שומרת טלעד לעצמה את הזכות להגיש תביעה אזרחית", נחתם המכתב.
דאבוש מסרה בתגובה כי מכתבו של קורן לא התקבל אצלה. בערוץ 10 העדיפו לא להגיב לידיעה.
טלעד: מגיע לנו החזר על כל הטבה שתינתן לערוץ 10
מאת זיו ר. מאור
21.8.2009 / 7:09
זכיינית ערוץ 2 לשעבר מאיימת לעתור לבג"ץ; לטענתה, הרשות השנייה הבטיחה לה 4 מיליון שקל מתוך החובות של ערוץ 10