סיטרואן תחשוף בתערוכת פרנקפורט מכונית יוקרה קטנה המבוססת על ה-c3, בשם ds3. צמד האותיות יסמל בעתיד סדרת מכוניות יוקרתיות על בסיס הדגמים המוכרים של סיטרואן, ובקרוב תוצג גם מכונית משפחתית ומכונית מנהלים יוקרתיות יותר. ה-ds3 מיועדת להתמודד מול המיני החדשה, לנצ'יה אפסילון ובקרוב גם מול אאודי a1.
המכונית החדשה מתהדרת בתשומת לב יתרה לפרטים, באפשרויות רבות להתאמת צבעים ובבחירת סגנון. קורות הצד מעוצבות בסנפיר של כריש, והקורות האחוריות מושחרות ויוצרות תחושה של "גג מרחף" כפי שמגדירים זאת בסיטרואן. צבע הגג ניתן לבחירה (בנפרד מצבע שאר המרכב) וכמוהו גם צבע החישוקים (כסוף, שחור או לבן), צבעי הפנים ואפילו ידית ההילוכים מוצעת בכמה סוגי גימור.
יחידות ההנעה כוללות שני מנועי דיזל לשוק האירופי ושלושה מנועי בנזין בנפח 1.6 ליטר ובהספק של 95-150 כ"ס. בהודעה לעיתונות של סיטרואן אירופה מדובר רק על תיבות הילוכים ידניות, אך כשה-ds3 תגיע לישראל, במהלך 2010, היא תצויד גם בתיבה אוטומטית.
בסיטרואן שמים לב לפרטים: ב-DS3 - מכונית היוקרה החדשה - תוכלו לבחור צבע גג וצבע ידית הילוכים
דניאל שמיל
24.8.2009 / 19:12
מכונית היוקרה הקטנה מיועדת להתמודד מול המיני החדשה, לנצ'יה אפסילון ובקרוב גם מול אאודי A1