חברת בהראט אלקטרוניק (בל) ההודית מנהלת מגעים להקמת מיזמים משותפים עם כמה חברות בטחוניות בעולם, ביניהן ורפאל מישראל - כך פורסם היום בתקשורת ההודית.
על פי הפרסומים, יו"ר ומנכ"ל החברה, אשוואני קומאר דאט אמר, כי החברה מתכננת להשקיע 375-250 מיליון דולר במיזמים משותפים לפיתוח טכנולוגיות מתקדמות בתחומי ביטחון בשלוש השנים הקרובות.
עוד נטען בפרסומים כי החברה ההודית מנהלת מגעים עם רפאל ואל אופ מקבוצת אלביט מערכות. נוסף על כך, מתנהלים מגעים למיזמים משותפים עם חברות גלובליות בהן סלקס גליליאו ותאלס האירופיות, בואינג האמריקאית ואסטרה מיקרווייב מהיידרבאד.
לדברי דאט, החברה תיתן עדיפות למיזמים משותפים המתמקדים ביכולות ראיית לילה בשיחותיה עם אל אופ. כמו כן, מתעניינת החברה במערכות אלקטרו אופטיות לשימוש בכלי רכב, טנקים, מטוסים וספינות שישפרו את האבטחה והביטחון. דאט הוסיף כי שיקול מהותי בדיונים הוא ההיתר של משרד ההגנה ההודי לחברה זרה להחזיק רק 25% מהמיזם המשותף.
בל ההודית במגעים למיזמים משותפים עם אלביט ורפאל
אורה קורן
25.8.2009 / 13:31