תל אביב חוגגת 1000
מדד המעו"ף סיים אמש את יום המסחר ב-1,002.7 נקודות, רמתו הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 2008, והשלים בכך עלייה של 2.05% שלוותה במחזור גבוה מן הממוצע. ברקע - מינויו מחדש של בן ברננקי, לקדנציה נוספת כיו"ר הבנק הפדרלי בארה"ב, וכן מדד אמון צרכנים אופטימי במיוחד.
בתל אביב לא יוחסה חשיבות רבה מידי להעלאת הריבית אמש, ובאיטריידר מעריכים שהשוק המקומי יוותר קר רוח כל עוד יפורסמו נתונים מעודדים לגבי ציפיות הצמיחה בארץ ובחו"ל. להערכת יניב ברוך, ראש דסק מסחר באיטריידר, האופוריה בעיצומה, ועל כן סביר שהמדדים ימשיכו לטפס כל עוד "הסמן" - הלא הוא השוק האמריקאי, יכתיב את העוצמה והכיוון.
מבחינה טכנית חציית רמת ה-1000 נקודות והתבססות המדדים מעל לרמה זו, מהוות אישור לכך שהמגמה הבינונית השתנתה מירידה לעלייה, שעשויה להוביל עד לאזור ה-1,230 נקודות. משקיעי המעו"ף באיטריידר הסתערו אמש על אופציות ה-call לפקיעה בסוף השבוע, ככל הנראה מתוך הנחה שצפויים לנו עוד יומיים וורודים של עליות.
פישר גונב את ההצגה
שריף סטנלי כבש אמש את הכותרות הראשיות בעיתונות הפיננסית העולמית בהיותו הנגיד הראשון בעולם המערבי שהעלה את הריבית. סטנלי כידוע, הינו מוותיקי הבנקאים המרכזיים ואף שימש בעברו כסגן מנהל קרן המטבע הבינלאומית.
השוק הגיב כצפוי להחלטת הריבית והדולר נחלש אמש מול השקל בכ-0.3% כששערו היציג נקבע על 3.796 שקלים. מנגד, גם רכישת הדולרים של בנק ישראל אתמול במטרה לרסן את היחלשות המטבע האמריקאי, היו צפויים. יחד עם זאת, נוכח הערכות רבות שפורסמו אמש, באיטריידר מפקפקים בהצלחת צעד זה במיוחד לאור הערכתם אמש של בתי ההשקעות מריל לינץ ו-ubs ששערו של הדולר עשוי לנחות עד לרמה של 3.4 שקלים.
באיטריידר סבורים שבעזרת מעט רוח גבית כמו היחלשות נוספת של המטבע האמריקאי בזירה העולמית, מהלך כזה אכן עשוי להתרחש בהקדם. בנק ישראל אפילו הכשיר לכך את הקרקע לפני מספר שבועות ברמזו על כך שהיצואנים צריכים להיערך להיחלשות אפשרית של הדולר.
גם השריף כנראה מכיר בכך שיכולותיו מוגבלות ושנפילת הדולר היא בלתי נמנעת במקרה של החלשות כלל עולמית. בשלב זה ימתינו הפעילים בשוק לראות כיצד ינהגו רעיו של סטנלי מעבר לים והאם מדובר בהעלאה חד פעמית, או שמא בתחילתו של רצף העלאות שצפוי למשוך לכאן כסף זר ולהחליש את השטר הירוק עוד יותר.
משקיעי זירת המסחר של איטריידר מאמינים ביכולתו של פישר לתמוך בשערו של הדולר, שכן מרביתם הצטיידו הבוקר באופציות call לפקיעה יומית.
הנפט מתאדה
לאחר שבימים האחרונים נסק מחיר הנפט לשיאים חדשים בשנה הנוכחית ואמש כמעט הגיע לרמה של 75 דולר לחבית, צנח אתמול מחיר החוזה העתידי למסירה באוקטובר בשיעור של 5% אל מתחת לרמה של 72 דולר ולאחר סגירת השווקים בארה"ב החל להיסחר ברמות שבין 71 ל- 72 דולר לחבית. ראובן פלטניק, מנהל המסחר בסחורות של איטריידר, מוסר שהסיבה לעלייתו המטאורית של מחיר הנפט בשבוע שעבר (12.4% בכ-30 שעות) היא המסחר הספקולטיבי של המשקיעים המוסדיים הגדולים בארה"ב.
העלייה הזריזה נבעה מ"שורט סקוויז" (סגירת פוזיציות שורט על ידי קניית נכס הבסיס). פלטניק סבור שלא ייתכן שנסיקה כה חדה ומהירה במחירו של הזהב השחור נובעת אך רק מהאיתותים החיוביים של הכלכלה העולמית. חששות השוק מפני הסופה המתקרבת ליבו גם הם עלייה זו ומנעו גל מימושים מהיר בעקבותיה. בשלב זה, חוזר הנפט למימדיו הטבעיים כשסכנת הסופה עודנה קיימת ברקע ומגולמת במחיר החבית, הנסחרת בקידומת 7.
אוגוסט חם בוול סטריט / ספטמבר השחור
על פי חוקי הטבע, כשחומר מתחמם החלקיקים המרכיבים אותו נעים במהירות גבוהה יותר. בדומה לכך, גם בוול סטריט מתגברת החודש התנודתיות, והמדדים המובילים שהתחזקו אמש והגיעו לעליות של מעל 1% במהלך היום, חתמו את יום המסחר בהוספת פחות משליש האחוז לערכם, זאת לאחר שכל הנתונים שפורסמו אמש היו טובים מהצפוי.
לדברי עידן לויטוב מחדר המסחר של איטריידר, ככל שאנו קרבים לחודש ספטמבר, שמבחינה היסטורית נחשב לחודש הגרוע ביותר עבור שוק המניות האמריקאי, מתחילים לבוא לידי ביטוי חששות המשקיעים מפני ירידות, העלולות להגיע לדברי כלכלנים בעולם עד לשיעור של 30% עם תום הראלי של החודשים האחרונים.
היום צפויים להתפרסם בארה"ב נתונים לגבי בקשות למשכנתאות, מכירות בתים חדשים, הזמנות מוצרים ברי קיימא ומלאי הנפט השבועי, והם שיכתיבו את צבע המסכים בוול סטריט. עם זאת, לדברי לויטוב, למעט מצב בו כל הנתונים יתיישרו לכיוון אחד (רק חיוביים או רק שליליים), לאור התנודתיות המתגברת צפוי הממוצע הרגרסיבי להוות אינדיקטור מצוין לכיוון השוק במסחר התוך יומי, והמדדים צפויים לסיים את היום ב"פלאט" +/- 1 (לא יותר מעלייה או ירידה של 1% בהתאם לנתונים).
77% ממשקיעי איטריידר הצטיידו במהלך החודש באופציות call חודשיות על המדדים המובילים ו-6% מהם כבר סגרו פוזיציות אמש.
איטריידר: המעו"ף בדרך ל-1,200
TheMarker Online
26.8.2009 / 12:13
כלכלני איטריידר עם התייחסות לדולר, למעו"ף ולמסחר בסחורות -בראשן הנפט