מלך הרייטינג גם במותו: בצעד תקדימי ישדרו ערוצים 2 ו-10 מחר במקביל משדרים מיוחדים על דודו טופז. ערוץ 10 ישדר החל מהשעה 20:15 סרט בשם "מותו של מלך הרייטינג", ומיד אחריו תושק העונה השלישית של תוכנית הדגל של הערוץ - הישרדות. באותה העת תשודר בערוץ 2 כתבה מורחבת המספקת הצצה לסרטו של אילן שושן שתיעד את טופז במה שנהפכו להיות חודשי חייו האחרונים, וכן ראיון עם שושן. יצוין, כי רק לאחר שערוץ 10 הודיע על שידור הסרט בשבת החליטה רשת לשדר באותה העת חלקים מתוך סרטו של שושן.
מאז החלה להתגלגל פרשת טופז ידעו כל אנשי התקשורת כי זכיינית ערוץ 2 רשת דוגרת על מטמון בדמות סרט תיעודי שהכין בעבורה באותה התקופה הבמאי אילן שושן, אשר תיעד את טופז בתקופה שקדמה למעצרו. הסרט המלא אמור להיות באורך של למעלה משעה, אך טרם התקבלה החלטה על מועד שידורו. יש לזכור כי אחת מקורבנותיו של טופז היא שירה מרגלית, בכירה ברשת, מה שתרם לרגישות הרבה סביב הנושא.
בתחילת השבוע הודיע ערוץ 10 כי בערב ההשקה של הישרדות ישדר סרט על טופז אשר יכלול גילויים חדשים, קטעי וידיאו ביתי, עדות של חוקר פרטי ועוד. עבור הערוץ זהו ערב משמעותי מאין כמוהו - הערוץ מייחל להצלחת העונה החדשה של הישרדות אשר הפקתה עלתה כחמישה מיליון דולר וזקוק לה גם מהבחינות הכלכלית והתדמיתית וגם המורלית. ברשת זועמים על הסרט של ערוץ 10.
גורמים בזכיינית טוענים כי מדובר בצעד מבוהל ופאתטי וכי מדובר בהעתק חיוור של הדבר האמיתי - הסרט שצילם שושן. נתי דינר, סמנכ"ל שיווק ואסטרטגיה בערוץ 10, אמר כי כבר לפני שבועות רבים, עוד בטרם התאבד טופז, תיכננו בערוץ 10 לשדר סרט על עלייתו ונפילתו לפני השקת הישרדות, וכי לאחר ההתאבדות טופז הסרט עובר עריכה מחדש אך התכנון נעשה כבר לפני שבועות. דינר אמר על זכיינית ערוץ 2 רשת כי "רשת כנראה בלחץ מאוד גדול מחוסר יכולתם להצליח ברייטינג, והם מנסים לעשות כל טריק אפשרי. אחרי שהם התחבטו אם לשדר את הסרט מול הישרדות וירדו מזה עכשיו במעשה ציני הם מנסים לשים חומרים של דודו מול הסרט שלנו. זה מתאים לזכיין בלחץ". לדבריו, "חבל שזכיין שלפני 3-4 שנים הצליח לנצח את קשת ולהיות הזכיין המוביל, הגיע למצב שהוא לא מצליח לייצר ממוצעי רייטינג ראויים של ערוץ 2 ולראיה הפער הגדול בין הרייטיינג של קשת לבין זה של רשת".
בכיר ברשת אמר כי מדובר בשפלות וכי רשת לא שידרה את הסרט עם מעצרו של טופז או לאחר מותו מאחר שהוא יגרום לכאב רב מדי לאנשים רבים מדי, וכי אין להפוך החלטה אנושית לחולשה. "מאיפה היהירות? הרייטינג שלהם הוא 40% משלנו. מאיזה בור הם מבקרים אותנו? הם שגמרו עכשיו לשדר את הבלוק מבקרים אותנו על הרייטינג שלנו?", תהה.
גורם בכיר אחר ברשת אמר כי "את הנזקים שנתי דינר עשה ברשת אנחנו מוסיפים לתקן עד היום. אנחנו מצפים ממי שהוביל את השקת הישרדות הכושלת בימי שישי ואת המעבר המופרך של ליאור שליין לפריים טיים, דבר שהביא לקריסתו, לקצת יותר צניעות. הסרט של ערוץ 10 על טופז אינו שונה מכל הכתבות המורחבות שנעשו עד היום, בעוד הסרט של רשת, ממנו תהיה הצצה בשבת, כולל 100 דקות חסרות תקדים של מה שמתברר כווידוי אחרון של טופז לפני מותו". דינר אמר בתגובה לעניין הנזקים כי כדאי שחנוך דאום ידבר בשמו ולא כגורם אנונימי ברשת. דאום מסר בתגובה: "אני מאוד אוהב את נתי דינר וממליץ לו לשמור על קור רוח. זה עוזר בקבלת החלטות".
מקפצת רייטינג: ערוץ 2 וערוץ 10 יישדרו בו זמנית סרטים על טופז
אופיר בר-זהר
28.8.2009 / 8:27