חברת בואינג, יצרנית המטוסים המסחריים השנייה בגודלה בעולם, הודיעה אתמול כי הבכיר המפקח בחברה על פרויקט מטוס הנוסעים 787 דרימליינר, פורש מהחברה. סקוט אי. קרסון היה ראש חטיבת המטוסים המסחריים של החברה מאז 2006, תקופה שבה נדחה הפרויקט פעמים רבות בשל בעיות שונות.
קרסון, שיעזוב בסוף השנה, יוחלף בג'יימס אלבוו, שהוא כיום ראש חטיבת המטוסים הצבאיים בחברה.
בשבוע שעבר קבעה בואינג מועד חדש לדרימליינר. החברה אמרה שהיא צופה שטיסת המבחן הראשונה למטוס הנוסעים תתרחש עד סוף השנה הנוכחית, כשנתיים לאחר המועד שתוכנן לה במקור, וכי החברה תתחיל לספק את הדרימליינר לחברות התעופה ברבעון הרביעי של 2010, לאחר שתאריך היעד המקורי היה מאי 2008.
קרסון ידוע כמי שעורר את מכירותיהם של המטוסים המסחריים של בואינג לפני פרוץ המשבר, שפגע בעולם התעופה. אולם פרויקט הדרימליינר, מטוס קל ובעל תצרוכת דלק חסכונית, סבל מעיכובים רבים עקב בעיות אספקה, שביתת עובדים, מחסור בחלפים ופגמים מבניים. זהו המטוס הגדול הראשון של החברה מזה עשור והתוכנית הפופולרית ביותר בהיסטוריה של החברה, עם יותר מ-800 הזמנות מוקדמות.
ביוני הודיעה בואינג על עיכוב נוסף בלו"ז טיסות המבחן של הפרויקט, לאחר שבבדיקות התגלו אזורים קטנים שבהם הכנפיים נוגעות בגוף המטוס. ביום חמישי אמרו בכירי בואינג כי הם עובדים על חיזוק המטוסים, וכי יחזרו על הבדיקות בהן נחשפו הבעיות, לפני שתיערך טיסת מבחן.
מנכ"ל בואינג, וו. ג'יימס מק'נרני, אמר אתמול כי פרישתו של קרסון הינה מרצון, והוסיף כי קרסון חש שבקביעת הלו"ז החדש הוא "מאפשר למחליפו להמשיך באופן חלק קדימה עם התוכנית".
בואינג: התפטר האחראי על פיתוח המטוס החסכוני דרימליינר 787
ניו יורק טיימס
1.9.2009 / 8:59
