וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לאומי למשכנתאות מפצה אלפי לקוחות שקיבלו מידע חלקי בעת קבלת ההלוואה

סקירת עיתונים / מעריב

13.12.2001 / 8:48

הלקוחות שקיבלו הלוואות בריבית משתנה יקבלו פיצוי חד פעמי בגובה של 0.75% מיתרת ההלוואה. כך מדווח "מעריב"


הנהלת בנק לאומי למשכנתאות בראשות המנכ"ל ראובן צבאג החליטה לפצות אלפי לקוחות של הבנק אשר קיבלו החל מנובמבר 2000 הלוואות בריבית משתנה; מדווח "מעריב".

במכתבים ששוגרו ללקוחות אלה הוסבר כי הפיצוי בגובה של 0.75% מיתרת ההלוואה ניתן עקב מידע חלקי שנמסר להם בעת קבלת ההלוואה.

על פי הוראות בנק ישראל הלקוחות חייבים היו לקבל מידע על נוסחת הריבית המשתנה לאורך תקופת ההלוואה על פי נוסחה חדשה שגובשה בתיאום עם בנק ישראל.

בפועל המידע שנמסר כלל את נתוני הריבית המשתנה על פי חוזה המשכנתה המקורי, מה שגרם טכנית להצגת ריבית נמוכה יותר ממה שאמורה היתה להיות בפועל.

הנהלת הבנק החליטה עקב כך לפצות את הלקוחות ובמקביל למסור מידע על הריבית המתואמת על פי הנוסחה החדשה. מכתבים אלה יועברו במרוצת השבועות הקרובים לכל הלקוחות, שהריבית בהלוואת המשכנתה שקיבלו אמורה להשתנות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully