על רקע גל הפיגועים שהתרחש אתמול בערב ותגובת צה"ל במהלך הלילה, פותחת היום הבורסה את יום המסחר בירידות שערים. ההחרפה במצב הבטחוני וההצהרות המדיניות הלוחמניות מכיוונה של הממשלה, בוודאי שלא יתמכו בעליות שערים במהלך היוםף שייתכן כי היו מתרחשות אילולא המצב הבטחוני.
מדד המעו"ף יורד בפתיחה ב-0.76% וחוצה את רמת ה-420 נקודות כלפי מטה. מדד ת"א 100 יורד ב-0.5% ומדד התל-טק יורד ב-0.7%. מחזור המסחר בפתיחה מסתכם ב-7 מיליון שקל.
מניית טבע עולה בכ-0.8% בפתיחה במחזור של 4 מיליון שקל. למרות הערכות של מספר אנליסטים כי החברה לא תעמוד ביעדיה לרבעון הרביעי, העריך אתמול דן זיסקינד, סמנכ"ל הכספים של החברה, כי טבע עתידה לעמוד ביעדי המכירות והרווח לרבעון הרביעי.
מניות קבוצת אי.די בי רושמות ירידות בפתיחה: אי.די.בי אחזקות יורדת ב-1%, מניית אי.די.בי פיתוח יורדת ב-0.5% ומניית דיסקונט השקעות יורדת ב-1.6%.
אתמול פורסם כי הרשות לניירות ערך המליצה להעמיד לדין את יוסף גרינפלד, בעל השליטה בחברת קרדן , וכי עסקת המיזוג בין החברות עשויה להתעכב בעקבות דרישה של בנק ישראל.
מניית טאואר שירדה אתמול בכ-2% עולה ב-0.9%.
מניית בנק המזרחי יורדת ב-1.83% לאחר שאתמול פירסם בנק אינווסטק כי הוא ממליץ למשקיעים לנצל את העליות האחרונות בשער המניה למכירה. המניה רשמה עליות אתמול על רקע האפשרות כי סיטיבנק ייכנס כמשקיע לבנק, לאחר שניתנה לא האופציה לקנות את אחזקות בני משפחת פיירברג. מניות הבנקים הנוספות רושמות אף הן ירידות שערים, כאשר מניית בנק הפועלים מאבדת כ-0.9% מערכה ומניית בנק לאומי יורדת ב-0.91%.
בורסה: המעו"ף יורד ב- 0.8% בשל המצב הביטחוני
גולן פרידנפלד
13.12.2001 / 10:12
מחזור המסחר 7 מיליון שקל; מניית המזרחי מאבדת 1.8%; טאואר מאבדת כאחוז; טבע עולה ב- 0.7% בעקבות הפרסומים כי תעמוד ביעדיה לרבעון הרביעי