משרד הפנים יפצה אדם שנרשם בטעות בתעודת הזהות שלו כי יש לו בת בסכום של 100 אלף שקל. כך עולה מהסכם פשרה שזכה לתוקף של פסק דין ביום חמישי.
לפני כשנתיים הגיש יוסף יוסף, תושב קריית אונו, תביעה לבית משפט השלום בתל אביב נגד משרד הפנים בסך 250 אלף שקל. יוסף נשוי מ-1973 למרסל ואב לארבעה ילדים. לדבריו, מאז ומתמיד הוא ניהל חיי משפחה למופת - אך מצב זה הופר וזועזע באופן קשה וללא תקנה כשנקלע "לסיוט של חייו", כלשונו.
לפי התביעה, ב-2003 התגלה לפתע כי על פי רישומי משרד הפנים יוסף הינו כביכול אביה של ילדה נוספת, שנולדה לו 14 שנה קודם לכן מחוץ למסגרת הנישואין. בתביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד כרמי בוסתנאי, טען יוסף כי אף שבסופו של דבר הוברר כי אין אחיזה במציאות לרישומי משרד הפנים, וכי לא נולדה לו מעולם ילדה נוספת, הוא נאלץ לעבור מסכת ייסורים ארוכה ומתישה ולנהל הליכים משפטיים נגד משרד הפנים כדי להוכיח את "חפותו" בבית המשפט. זאת, עד אשר ניתן פסק דין המורה למשרד לתקן את רישומיו ביחס אליו ולמחוק מתעודת הזהות שלו את הרישום בדבר היותו אביה של הילדה.
לדבריו, מבעל מסור ואהוב הוא הפך לבעל בוגדני ומפוקפק; יחסיו עם בני משפחתו נקלעו למשבר, והאמון, הכבוד וההערכה בינו לבין רעייתו התערערו. לטענת יוסף, הפרשה החלה כאשר פנה ב-2003 לסניף רמת גן של משרד הפנים כדי להנפיק ספח חדש לתעודת הזהות שלו במקום הספח הישן שהיה בלוי ובלתי קריא. במעמד זה הוא נדהם לגלות כי לרשימת ילדיו התווספה ילדה בת 14. במשך תקופה ארוכה הוא המשיך להתדפק על דלתו של משרד הפנים, אך ללא הועיל.
לפי הסכם הפשרה, משרד הפנים ישלם ליוסף 100 אלף שקל וכן עשרת אלפים שקל שכר טרחת עו"ד, לסילוק מלא ומוחלט של תביעתו.
משרד הפנים יפצה אדם שהוספה לו בטעות בת לתעודת זהות
הילה רז
6.9.2009 / 12:01