יו"ר חברת האחזקות אמבלייז, אלי רייפמן, יוצא בהאשמות חריפות כלפי המנהל המיוחד שמונה לכינוס נכסיו, עו"ד איתן ארז, וטוען כי ארז מכשיל את ניסיונותיו להגיע להסכמות עם נושיו.
לדברי רייפמן, עו"ד ארז מתרברב בקשריו עם השופטת המטפלת בתיק, ורדה אלשיך, והתבטא בפניו כי הוא יכול "לקבל כל צו שיבקש". רייפמן מדגיש כי למרות שהוא עושה כל שביכולתו לשתף פעולה עם עו"ד ארז, הרי שהוא מכשיל, פעם אחר פעם, את ניסיונותיו להגיע להסכמות עם נושיו שהיו עשויות לסיים את הליכי פשיטת הרגל אליהם נקלע.
רייפמן הגיש היום את תגובתו לבקשה לביזיון בית המשפט שהגיש ארז לפני כחודש. זאת, לאחר שרייפמן סירב להעביר לו את מניותיו באמבלייז, בניגוד להוראת בית המשפט. ארז ציין כי קיים חשש כבד שרייפמן יימלט מישראל למרות צו עיכוב היציאה נגדו וערבויות במיליוני שקלים שהפקידו קרובי משפחתו. לגרסת ארז, מאחר שרייפמן מסרב לציית לצו ואינו חותם על הוראות העברת מניותיו באמבלייז למנהל המיוחד, "מתחזק החשש כי רייפמן מבצע בימים אלו דיספוזיציה (שינוי בעלות) במניותיו באמבלייז או כבר ביצע". ארז הסביר עוד כי רייפמן אמר בחקירתו לפני כחודש כי "יישב בבית סוהר ולא ייתן את המניות".
רייפמן עתר לבית המשפט העליון בבקשה שלא להעביר את מניות אמבלייז לידי המנהל המיוחד ואולם ערעורו נדחה לפני כשבועיים. לדברי רייפמן, המיוצג על ידי עו"ד דורון אפיק, המנהל המיוחד משתמש בצו ביזיון בית המשפט כ"כלי לחץ בריוני" בכדי שיבצע מהלך שבכלל לא נבדק אם ניתן לבצעו. רייפמן מלין עוד כי המנהל המיוחד מתנהל בזגזוג ומעביר לו מסרים סותרים.
רייפמן טוען כי "המנהל המיוחד עושה כמיטב יכולתו להציג את החייב (רייפמן) כמטעה אותו ואת בית המשפט...התנהלות זו מעלה חשש לפיו המנהל המיוחד הפסיק לייצג את אינטרס הנושים והחל לייצג אינטרסים פרטיים". רייפמן מציין עוד כי "המנהל המיוחד שמח להזכיר כמעט בכל מפגש כי יחסיו עם השופטת המטפלת בתיק הם כאלה שיאפשרו לו לקבל כל צו שיבקש". לגרסת רייפמן ארז מבקש להשתמש בצו בית המשפט ככלי חקירה כוחני נוסף נגדו.
עו"ד איתן ארז בתגובה: "רייפמן מבין שהגיע רגע האמת ולכן מנסה לדחות את הקץ על ידי הפרחת כזבים לכל עבר. רייפמן חייב לנושיו, לפי הודאתו, 60 מיליון דולר". לדבריו, "הוא מחזיק במניות של אמבלייז השוות 20 מיליון דולר אך מסרב למוסרן לנושיו למרות צווים של בית המשפט המחוזי והעליון. מעולם לא הוגשה על ידי רייפמן אפילו בקשה להסדר נושים או בקשה לכינוס אסיפות נושים כך שלא היה לי שום הסדר 'לטרפד'".
לדברי ארז, "תגובת רייפמן כוללת בדותות נוספות שיתבררו מן הסתם בבית המשפט וכן בחקירות שמנוהלות נגד מר רייפמן על ידי המשטרה וכונס הנכסים הרשמי. רייפמן אינו בוחל בשקרים ובפיזור השמצות תוך שימוש בהלכה החדשה של בית המשפט העליון לפיה מותר לעורך דין לומר כל שקר גס שעולה בדעתו שכן לא ניתן להגיש נגדו תביעת דיבה. אני מקווה, יחד עם עורכי דין רבים נוספים, שהלכה זו תתהפך בדיון נוסף".
אלי רייפמן: הממונה על כינוס הנכסים משתמש בקשריו עם השופטת; עו"ד ארז: רייפמן אינו בוחל בשקרים
הילה רז
6.9.2009 / 17:50