וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוכבי האופנועים בשיתוף עם יבואני הרכב הדו-גלגלי יוצאים למאבק נגד העלאת תעריפי הביטוח

דניאל שמיל

9.9.2009 / 14:34

מטה המאבק מתכנן הפגנות המוניות, שביתות של בתי עסק המפעילים קטנועים וחסימת כבישים וצמתים



רוכבי האופנועים בשיתוף עם יבואני הרכב הדו-גלגלי הכריזו היום על פתיחת מאבק מאורגן נגד העלאת תעריפי הביטוח לרוכבים, המתוכננת ל-1 בנובמבר.



לפי השיטה החדשה, שהציע המפקח על הביטוח ידין ענתבי, ישלמו רוכבי האופנועים ביטוח חובה בהתאם לוותק שלהם ולמספר תביעות הביטוח שבעברם. אומנם הרוכבים המבוגרים ישלמו מעט פחות, אך הפרמייה של מרבית הרוכבים תעלה בשיעור של 25% עד 50%.



לטענת הרוכבים, ביטוח חובה צריך להגן על החלשים. לפי החוק, למפקח על הביטוח מותר להשתתף בעד 8% מתעריף ביטוח החובה למכוניות כדי לסבסד את הביטוח לרכב דו-גלגלי. אך מטה המאבק טוען שבמקום להקל על הרוכבים תעריף הביטוח עולה ופוגע בבעלי עסקים קטנים, בסטודנטים ובצעירים שכעת לא יוכלו להרשות לעצמם רכב דו-גלגלי.



תעריפי הביטוח לרוכבים בישראל גבוהים בהשוואה למדינות באירופה. למשל, רוכב פיאג'ו ווספה בן 16 המתגורר בצ'כיה ישלם 65 שקל בשנה, באוסטריה הוא ישלם 613 שקל בשנה, ובישראל ייאלץ אותו רוכב לשלם סכום של 3492 שקל בשנה אחת.



המאבק החל הבוקר ברכיבה איטית של אופנוענים שנסעו כמכוניות, במרכז הנתיב ועם שמירת מרחק. הנסיעה האיטית גרמה לשיבושי תנועה בנתיבי איילון. בהמשך מתוכננות הפגנות המוניות, שביתות של בתי עסק המפעילים קטנועים וגם "יום דו-גלגלי" בו רוכבי האופנועים ייסעו במרכז הנתיב בדומה למכוניות. עוד מתוכננת חסימה של כבישים וצמתים. היום ייפגשו חברי מטה המאבק עם ידין ענתבי.



מטה המאבק שכר את שירותיו של עו"ד דרור שטרום, לשעבר הממונה על ההגבלים העסקיים, בכדי לפעול משפטית נגד משרד האוצר וחברות הביטוח המוגדרות על ידי המטה כקרטל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully