הממונה על ההגבלים העסקיים, רונית קן, ואנשי המשרד ניסחו מתווה לכניסת מפעיל סלולר חדש לשוק. התכנית הוצגה השבוע בפני אנשי משרד התקשורת.
הרשות ניסחה שורה של הקלות בתחום פריסת התשתיות על מנת לקדם את יישום התוכנית. היוזמה הראשונה היא לקבוע מנגנון בו כל אחת מחברות הסלולר הקיימות יצטרכו למכור חלק קטן מטווח התדרים שלהן לטובת המפעיל החדש. טרם נקבע מנגנון מכירה כזה, אך בתום הפגישה הינחה שר התקשורת, משה כחלון, את אנשי הלשכה המשפטית שלו להתחיל לנסח אותו.
נוסף על כך, הרשות מוכנה שלמשך שנים ספורות, עד שמפעיל הסלולר החדש יקים רשת משלו, יתאפשר לו לעשות שימוש באנטנות של חברות מתחרות, דבר המכונה רומינג פנים ארצי (national roaming). כן נידונה בפגישה גם אפשרות של שיתוף אתרים, כך שהמפעיל החדש יוכל להניח אנטנות סלולריות על גבי תרנים של חברות הסלולר הקיימות, ובכך לחסוך לעצמו הוצאת רישיונות בנייה לאתרים החדשים. ברשות להגבלים עסקיים חוששים, אמנם, משיתוף כזה אך מוכנים לקבל נוהג כזה באופן מאוד מצומצם ובמינימום ההכרחי עד שהמפעיל החדש יבסס את התשתית העצמאית שלו.
ברשות להגבלים מאמינים זה זמן רב כי אין די תחרות בשוק הסלולר המקומי. על פי עמדת הרשות, הכנסת מפעילים וירטואלים (mvno`s) כפי שמקדם כעת משרד התקשורת הינו פתרון נחות בהשוואה להכנסת מפעילים מלאים חדשים בעלי תשתית לשוק. עם זאת, עמדת הרשות היא שאין מקום לדחיות נוספות גם בניסוח רישיונות למפעילים וירוטאלים.
בחודשים האחרונים הרשות להגבלים עסקיים הופכת להיות גורם משמעותי בשוק התקשורת על חשבונו של משרד התקשורת. כך למשל בדיון האם בזק תוכל למזג לתוכה את yes - הוכרע הדיון לבסוף רק על ידי בית המשפט העליון.
הרשות להגבלים עסקיים מעודדת תחרות בסלולר: תאפשר למפעיל החדש שימוש זמני באנטנות של המתחרות
אמיתי זיו
17.9.2009 / 11:34