טמאסק הולדינגס, קרן ההשקעות של ממשלת סינגפור, שהונה מוערך ב-122 מיליארד דולר, דיווחה היום על נפילה של 66% ברווחיה השנתיים. זאת לאחר שהתמוטטות שוקי האשראי הובילה לירידה בערך נתחיה בבנק אוף אמריקה וברקליס.
הרווח הנקי של טמאסק בשנה שהסתיימה ב-31 במארס הסתכם ב-6.2 מיליארד דולר סינגפורי (4.4 מיליארד דולר), כך דיווחה היום הקרן. ערך ההשקעות של הקרן, המורכבות מהשקעות בתחומים הפיננסיים, נדל"ן, אנרגיה, תחבורה וטלקום ברחבי העולם, צנח ב-55 מיליארד דולר סינגפורי (39 מיליארד דולר) באותה תקופה ל-130 מיליארד דולר סינגפורי (92 מיליארד דולר), אך התאושש מאז ועלה ל-172 מיליארד דולר סינגפורי, נכון ל-31 ביולי.
טמאסק מכרה בשנה שעברה את החזקותיה בבנק אוף אמריקה ובברקליס בהפסד, כחלק מהשלת נכסים בשווי 16 מיליארד דולר סינגפורי. "בשנתיים האחרונות בנינו את הנזילות שלנו, בהיותנו מודעים למיתון אפשרי", אמר הו צ'ינג, מנכ"ל הקרן, "אולם לא צפינו את המהירות והעוצמה של המשבר, שהיה החמור ביותר מאז השפל הגדול".
הו הוסיף כי טמאסק תמשיך להתמקד באסיה. נכון ל-31 במארס, 31% מהשקעות הקרן היו בסינגפור, 43% מהן היו במדינות אחרות באסיה, 22% במדינות החברות בארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי (oecd) ו-4% באמריקה הלטינית.
רווחיה השנתיים של קרן ההשקעות של ממשלת סינגפור צנחו ב-66%
סוכנויות הידיעות
17.9.2009 / 14:09