וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרן המטבע הבינלאומית תקפה בחריפות את מדיניותה הכלכלית של ארגנטינה

סוכנויות הידיעות

19.12.2001 / 9:50

אמרה שמדיניותה הכלכלית לא מתקבלת על הדעת; ארגנטינה זקוקה לתמיכת הקרן בדחיית תשלום חובותיה; כישלון עלול להביאה לשמיטת החובות של 132 מיליארד דולר



קרן המטבע הבינלאומית הגבירה את הלחץ על ממשלת ארגנטינה עתירת החובות, כשאמרה שמדיניותה הכלכלית הנוכחית בלתי מתקבלת על הדעת.



הכלכלן הראשי של הקרן, קנת רוגוף, נשא דברים בוושינגטון בפני עיתונאים. "ברור שהתערובת של מדיניות פיסקלית, חובות ומשטר שער החליפין אינה מתקבלת על הדעת", אמר רוגוף.



ארגנטינה, שנפגעה מארבע שנות מיתון שגרר דיפלציה, אבטלה גואה וירידה של 11% בתפוקה התעשייתית בנובמבר בהשוואה לתקופה המקבילה, עושה מאמצים לשלם את חובה בן 132 מיליארד הדולר.



מוקדם יותר החודש עצרה קרן המטבע העברה של 1.3 מיליארד דולר לידי הממשלה לאחר שארגנטינה לא עמדה ביעדי גירעון תקציבים עליהם הוסכם קודם לכן.



לא התקבלה תגובה מיידית ממשרד הכלכלה הארגנטיני, אך שר האוצר, גילרמו מונדיני, אמר שארגנטינה זקוקה נואשות לתמיכת קרן המטבע בדחיית תשלום חובותיה הממשמש ובא. ארגנטינה מבקשת מנושיה להחליף את האג"ח הממשלתי הקיים באג"ח בעל תקופת פירעון ארוכה יותר הנושא ריבית נמוכה יותר.



השלב השני, הבינלאומי, בארגון מחדש של חובותיה של ארגנטינה עומד להיפתח בסוף חודש ינואר ואמור להסתיים עד פברואר.



כשלון המגעים יביא כנראה לשמיטת חובות ואנדרלמוסיה כלכלית בכלכלתה של ארגנטינה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully