וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בהתאם לציפיות: בנק ישראל הותיר את הריבית ברמה של 0.75%

טל לוי

24.9.2009 / 17:30

כלכלנים מקומיים העריכו בשבוע האחרון כי הריבית תישאר ללא שינוי בעוד שבנקים זרים סברו שהיא תעלה



בהתאם להערכות: בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 0.75%. כלכלנים מקומיים העריכו כי הריבית תעלה ב-0.25% עד תום 2009 אך לאו דווקא היום. כמה בנקים זרים דווקא העריכו כי הריבית תעלה היום ב-0.25%.



בנק ישראל היה הבנק הראשון מבין הבנקים המרכזיים בשווקים המפותחים שהעלה בחודש אוגוסט את הריבית ב-0.25% ל-0.75%. זהו הבנק הראשון שהחל למעשה בריסון מוניטרי, כלומר נערך לביקושים חזקים שעשויים לגרור עליית מחירים. העלאת הריבית נתפשת בקרב הבנקים הזרים כאישור לכך שגם הבנק המרכזי סבור שהמיתון בישראל הסתיים.



על אף המשבר הכלכלי, המחירים בישראל לא הפסיקו לעלות: בכל 2008 הסתכמה האינפלציה ב-3.8% ומתחילת 2009 הסתכמה האינפלציה ב-3.7%. ב-12 החודשים שהסתיימו באוגוסט 2009 עלה המדד ב-3.1%. יעד האינפלציה הממשלתי עומד על 1%-3%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully