וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גל רכישות ומיזוגים הקפיץ את השווקים

דפנה מאור

28.9.2009 / 22:07

הסיבה: גל הרכישות מרמז על התעוררות כלכלית ועל ציפיות לצמיחה



מטח של עסקות גדולות עורר את השווקים לחיים בתחילתו של שבוע המסחר. הבורסות באירופה ובארה"ב נעו בכיוון חיובי בעיקר בזכות התקווה כי שלל העסקות מבשר על התעוררות כלכלית. עם זאת בשל יום כיפור, מחזור המסחר בבורסת ניו יורק היה נמוך ב-27% מהמחזור לפני שבוע.



העסקה המרכזית על סדר היום היא הצעת הרכש העוינת שמתכננת קראפט פודס, יצרנית החטיפים האמריקאית, למתחרה הבריטית קדבורי. שווי הצעת הרכש הוא כמעט 18 מיליארד דולר, גבוה מהצעה שהגישה קראפט לפני שבועיים. אם תצא לפועל, תיצור העסקה את אחת מיצרניות המזון הגדולות בעולם, אם כי עדיין רחוקה משוויה האימתני של נסטלה.



עסקה גדולה נוספת ומעניינת היא זו שבה זירוקס רכשה את acs ב-6.4 מיליארד דולר. הרכישה משלשת את היקף עסקי שירותי המחשוב של זירוקס. מהלך דומה ביצעו בעשור האחרון חברות כמו יבמ ו-hp בתקווה להיחלץ מהדשדוש שבשוק החומרה.



העסקות הגדולות לא פסחו גם על המגזר הרפואי: חברת התרופות אבוט רכשה ב-7 מיליארד דולר את חטיבת התרופות של הקונצרן הבלגי סולוויי, וקובידיאן, לשעבר חטיבת הציוד הרפואי של טייקו, רכשה ב-210 מיליון דולר את אספקט מדיקל. עסקת ענק נוספת הצפויה בשוק היא הנפקת רוסאל, ענקית האלומיניום, לפי שווי של 30 מיליארד דולר.



מדוע ביצוע עסקות הרכישה הללו מעורר אופטימיות? מכיוון שהוא מאותת שהרוכשות מאמינות שעכשיו עדיין אפשר לקנות במחירים נמוכים יחסית, לפני שהשוק והכלכלה יתאוששו ויעדי הרכישה יתייקרו. הוא מאותת על ציפיות ביקוש גבוה לשירותים ומוצרים בתחומים שונים, והוא מנער את האבק גם מעסקיהם של כל הקשורים לתחום המיזוגים והרכישות, ששקע לשפל של שש שנים כמו בנקי השקעות ורואי חשבון ועורכי דין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully