וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שווי נכסי קרן ההשקעות הממשלתית של סינגפור צנח ביותר מ-25% בשנת הכספים האחרונה

סוכנויות הידיעות

29.9.2009 / 8:55

קרן GIC, המנהלת יתרות מט"ח בסך 100 מיליארד דולר, רשמה הפסד בגין השקעתה ב-UBS



שווי נכסיה של קרן ההשקעות הממשלתית של סינגפור (gic), צנח ביותר מ-20% בשנת הכספים שהסתיימה במארס בעקבות ירידה חדה בשווי אחזקותיה בבנק השוויצי ubs. הקרן מנהלת יותר מ-100 מיליארד דולר מיתרות המט"ח של סינגפור. עם זאת, gic רשמה רווח על אחזקותיה בסיטי.



קרן ההשקעות הממשלתית דיווחה כי כבר החזירה לעצמה מחצית מההפסד שרשמה בשנת הכספים הקודמת. למרות הירידה החדה בשווי נכסי gic בשנה שעברה, רשמה זו ביצועים טובים יותר מהקרן הממשלתית השנייה של סינגפור, טמאסק, ששווי נכסיה צנח יותר מ-30%. התשואה השנתית הממוצעת של gic ב-20 השנים האחרונות היתה 5.7% בממוצע, במונחים דולריים. התשואה השנתית הממוצעת בטמאסק הייתה 13% ב-20 השנים האחרונות.



gic צימצמה בשבוע שעבר את אחזקותיה בסיטי האמריקאית מ-9% לפחות מ-5%, ומימשה רווח בסך 1.6 מיליארד דולר על השקעתה. עם זאת, הקרן דיווחה כי להשקעתה ב-ubs נדרש זמן רב יותר להתאוששות. הקרן לא רכשה מניות בהנפקה שביצעה ממשלת שוויץ למניות הבנק השווייתי. 38% מהשקעותיה של gic הן בשוק האמריקאי, 29% באירופה, ו-11% ביפן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully