וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תל אביב: מדד תל אביב 25 בשיא של שנה, אך ירידות השערים הקלות בוול סטריט עשויות להעיב על פתיחת המסחר

טל לוי

30.9.2009 / 7:57

מניית בזק תרכז תשומת לב לנוכח עדכון משקל המניה בתוך מדד תל אביב 25



הבורסה של תל אביב תפתח את יום המסחר השני השבוע כשמדד תל אביב 25 בשיא של שנה, אך לנוכח ירידות השערים הקלות שנרשמו אמש בוול סטריט: מדד תל אביב 25, שעלה ב-1.9%, ייפתח ברמה של 1,015.95 נקודות, ומדד תל אביב 100, שזינק ב-2%, ייפתח ב-947 נקודות. אתמול היתה הפעם הראשונה בה חצה מדד תל אביב 25 את רמת 1,000 הנקודות הפסיכולוגית מאז ה-25 באוגוסט, אז ננעל המדד ברמה של 1,002.7 נקודות.



בארה"ב, התנהל המסחר בוול סטריט בירידות שערים קלות לאחר פרסום נתוני המאקרו הנוגעים לשוק הדיור ובטחון הצרכנים: מדד דאו ג'ונס איבד 0.5% לרמה של 9,742 נקודות, מדד נאסד"ק נחלש ב-0.3% לרמה של 2,124 נקודות ומדד s&p500 השיל 0.2% לרמה של 1,060 נקודות. מחירי הבתים ב-20 הערים הגדולות בארה"ב המשיכו לרדת בחודש יולי. המחירים ירדו ב-13.3% ביולי לעומת החודש המקביל ב-2008, לפי מדד מחירי הבתים s&p קייס שילר. הירידה השנתית היתה קטנה מהתחזיות, אשר ציפו לירידה של 14.2%, לפי בלומברג. גם מדד ביטחון הצרכנים בארה"ב ירד במפתיע החודש, על רקע חששות מפני התאוששות איטית של הכלכלה, מצב שוק התעסוקה ורמת השכר בארה"ב.



מנגד, בנק ההשקעות דוישטה בנק העלה אתמול את תחזיתו לצמיחת הכלכלה העולמית לשנה הנוכחית ולשנת 2010, הודות לפרסום נתוני מאקרו מעודדים ברחבי העולם ושיפור בסביבה הכלכלית העולמית שנבע מתוכניות התמריצים. השנה צופה דויטשה בנק צמיחה שלילית של 1.2% בכלכלת העולם, לעומת תחזית קודמת לצמיחה שלילית של 1.5%. לשנת 2010 צופה דויטשה בנק צמיחה של 3.5%, לעומת תחזית קודמת לצמיחה של 2.5%. עבור מדינות ה-g7, צופה דויטשה בנק לצמיחה שלילית של 3.5% השנה ולצמיחה של 2.1% בשנה הבאה.



בית ההשקעות כלל פיננסים הודיע בערב יום הכיפורים כי בעלת השליטה בחברה (81.79%), כלל ביטוח, תפנה למשקיעים מוסדיים לצורך גיוס של עד כ-200 מיליון שקל. זאת כנגד הקצאת מניות רגילות של כלל אחזקות. 150 מיליון שקל מהגיוס שיבוצע ייועד להזרמת הון לכלל פיננסים - במסגרת הנפקת זכויות בחברה או בדרך של העמדת חוב נחות לחברה, לצורך חיזוק הונה של כלל פיננסים. אתמול בערב התבררה הסיבה לצעד, לאחר שחברת הדירוג מעלות הודיעה על הורדת הדירוג של כלל פיננסים מ-ila מינוס ל-ilbbb פלוס עם תחזית דירוג שלילית. מעלות הדגישה בדו"ח על החברה, כי ללא הזרמת ההון הורדת הדירוג היתה חדה יותר.



אפריקה ישראל ממשיכה להיסחר בשבועות האחרונים בתנודתיות על רקע המגעים על הסדר חוב מול המשקיעים המוסדיים. המוסדיים דורשים כי בעל השליטה בחברה, לב לבייב, יזרים כסף לחברה במטרה לסייע לה לפרוע את חובותיה, ואם לא - יפנו המוסדיים לבית המשפט בבקשה לפרק את החברה ולממש את נכסיה. אתמול בערב התקיימה פגישה ראשונה בין ראשי אפריקה ישראל לחברי נציגות של מחזיקי אג"ח, אך לא חלה בשלב זה התקדמות במגעים בין הצדדים. נציגי אפריקה בראשות המנכ"ל איזי כהן עדיין לא הגישו הצעה משופרת לעומת ההצעה שהוגשה על ידם בשבוע שעבר. הצדדים קבעו להפגש שוב בימים הקרובים. הפגישה נערכה בת"א בין ראשי אפריקה ישראל ובין חברי נציגות מחזיקי האג"ח המייצגים את פסגות, מגדל שוקי הון, מנורה מבטחים, כלל והראל.



בזק צפויה לרכז גם היום תשומת לב, שכן היום בעת נעילת המסחר תעדכן הבורסה את משקלה של מניית בזק בתוך מדד תל אביב 25 מ-7.3% ל-כ-9.2%, מאחר שבעלי השליטה מכרו בחודש האחרון 10% ממניות בזק והעלו בכך את כמות המניות שנמצאת בידי הציבור. כמות זו היא אחד הפרמטרים לקביעת משקלה של כל מניה במדד. תעודות הסל, המציעות סל דומה למדד תל אביב 25, צפויות להגדיל את אחזקתן במניה באמצעות רכישות של 120-100 מיליון שקל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully