וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חברות הכבלים משתלטות על רשתות הטלוויזיה: קומקאסט במגעים לרכישת 50% מ-NBC יוניברסל

סוכנויות הידיעות

1.10.2009 / 11:38

קומקאסט הכחישה דיווח אינטרנטי לפיו הסכימה לרכוש את NBC יוניברסל תמורת 35 מיליארד דולר



קומקאסט, חברת הכבלים הגדולה בארה"ב, מנהלת מגעים עם ג'נרל אלקטריק בנוגע לרכישת נתח ב-nbc יוניברסל - כך מסרו גורמים המקורבים לדיונים לבלומברג. במקביל, הכחישה קומקאסט דיווח לפיו היא הסכימה לרכוש את nbc יוניברסל תמורת 35 מיליארד דולר.



לפי בלומברג, קומקאסט מנהלת משא ומתן כבר חודשיים בנוגע לרכישת 50% מ-nbc יוניברסל, בעסקה שתהיה תלויה בכך שענקית המדיה ויוונדי תמכור את הנתח שלה בחברה, העומד על 20%. ג'נרל אלקטריק שולטת ב-80% מ-nbc יוניברסל, הכוללת את רשת הטלוויזיה nbc, אולפני יוניברסל, ערוצים cnbc ו-msnbc ושורה של פארקי שעשועים וערוצי כבלים.



בנובמבר 2008 הודיעה ג'נרל אלקטריק כי היא אינה מתכוונת למכור את nbc יוניברסל, אך המשבר הפיננסי העולמי הוביל את מנכ"ל ג'נרל אלקטריק ג'פרי אימלט לשקול מחדש את האפשרות של מכירת נתח בענקית המדיה. אנליסטים מעריכים את שווייה של nbc יוניברסל ב-35-21 מיליארד דולר, כולל חובות.



במקביל, הכחישה היום קומקאסט דיווח שפורסם באתר the wrap לפיו היא הסכימה לרכוש את nbc יוניברסל תמורת 35 מיליארד דולר. "אנחנו לא נוהגים להגיב על שמועות בנוגע למיזוגים ורכישות, אך הדיווח לפיו קומקאסט הגיעה להסכם לרכישת nbc יוניברסל אינו מדויק", אמרה דוברת החברה, דארסי ראנדיי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully