וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ויוונדי תרכוש את חברת הטלוויזיה בכבלים האיטלקית של ג'ונתן מרדוק ב-390 מיליון דולר

סוכנויות הידיעות

20.12.2001 / 10:32

ההסכם מציין את סופה של היריבות בשוק הטלוויזיה בתשלום של איטליה, שהוביל להפסדי ענק לניוז קורפ ולויוונדי כאחד



ויוונדי יוניברסל, קבוצת המדיה הצרפתית, הגיעה להסכם עם רופרט מרדוק לרכישת סטרים, פלטפורמת הטלוויזיה בתשלום המפסידה של ניוז קורפ באיטליה, אמר מנכ"ל ויוונדי ג'אן-מארי מסייה, כך מדווח ה"פייננשל טיימס".



ההסכם מציין את סופה של היריבות הממושכת בשוק הטלוויזיה בתשלום של איטליה, שהוביל להפסדי ענק לניוז קורפ ולויוונדי כאחד. ויוונדי מחזיקה כבר במתחרתה הגדולה של סטרים חברת טלפיו. סטרים תוערך לפי שווי של 390 מיליון דולר על בסיס 600 דולר לכל אחד מ-650 אלף מנוייה.



זוהי העסקה השלישית של ויוונדי בשבוע האחרון. ביום שישי רכשה 10% ממניות חברת הטלוויזיה בתשלום אקוסטאר עבור 1.5 מיליארד דולר, וביום שני קנתה את את חטיבת הבידור של USA נטוורקס תמורת 10.8 מיליארד דולר.



בחודש שעבר הזהירה רשות ההגבלים העסקיים האיטלקית שלא תאפשר מיזוג בין שתי חברות הטלוויזיה בתשלום, הנמצאות בבעלות שתיים מהחברות הגדולות בעולם המדיה מחשש לחסימת כניסה של מתחרים פוטנציאלים לענף בעתיד.



אך ויוונדי מקווה שרכישת סטרים תרצה את הרשות היות ומורדוק יוכל לשוב לתחום כמתחרה בעתיד.



בשנה שעברה הפסידה סטרים 361 מיליון דולר. הפסדיה של טלפיו עמדו על 198 מיליון דולר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully