וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עליות באסיה בעקבות אות חיובי ביריית הפתיחה של עונת הדו"חות בוול סטריט; סידני עולה ב-1.4%

מיכל רמתי

8.10.2009 / 7:50

יצרנית האלומיניום אלקואה דיווחה אמש בארה"ב על רווח מפתיע, ועודדה את השווקים



עליות נרשמות באסיה לאחר שיצרנית האלומיניום האמריקאית אלקואה, שדו"חותיה הרבעוניים מבשרים באופן מסורתי על פתיחת עונת הדו"חות, דיווחה על רווח מפתיע. מגזר הסחורות מוביל את העליות, גם הודות לעליות במחירי המתכות בימים האחרונים. מדד msci אסיה פסיפיק עולה ב-0.9%. טוקיו עולה ב-0.1%; הונג קונג מוסיפה 0.4%; סיאול מתחזקת ב-0.1%; בשנחאי לא מתקיים מסחר לרגל חג.



בורסת סידני מתחזקת ב-1.4% בעקבות גידול מפתיע בגיוסי העובדים, ולאחר שהשבוע העלה הבנק המרכזי של אוסטרליה את הריבית. לשכת הסטטיסטיקה האוסטרלית דיווחה על עלייה של 40,600 במספר המועסקים בספטמבר, לעומת אוגוסט. כלכלנים חזו ירידה במספר המועסקים. הדו"ח החיובי הגביר את הציפיות להעלאות ריבית נוספות באוסטרליה, לאחר שביום שלישי העלה הבנק המרכזי את הריבית מ-3% ל-3.25% - הראשון מבין מדינות ה-g20 להעלות ריבית מאז תחילת המשבר. בנק קומונוולת' האוסטרלי (סימול cba.ax) מתחזק ב-2.7%.



יצרנית האלומיניום אלומינה (סימול awc.ax) מתחזקת ב-4.9% בסידני, לאחר שאתמול לאחר הסגירה בוול סטריט דיווחה שותפתה למיזם על רווח, לעומת תחזיות אנליסטים להפסד.



הזהב ממשיך להתחזק היום, והחוזים למסירה בדצמבר נסחרים בעלייה של 0.7% לרמת שיא של 1,051.8 דולר לאונקייה במסחר האלקטרוני בניו יורק. אתמול ננעלו החוזים במחיר 1,043.3 דולר לאונקייה, לאחר שהמשך החולשה היחסית של הדולר בעולם הגביר את הביקוש למתכת היקרה בתור השקעה חלופית. מחיר הנפט ירד בקרוב ל-2%, ונסגר מתחת ל-70 דולר לחבית בעקבות עלייה חדה מהצפוי במלאי הבנזין בארה"ב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully