>> הזמינו אתכם לראיון בטלוויזיה? מצוין! המסך אמנם מחבב אנשים יפים, אבל גם אם אתם לא נראים כמו לינדה אוונג'ליסטה, כדאי להקפיד על המראה - כי בטלוויזיה רואים הכל.
סידור השיער: על פי רוב, בכל תוכנית טלוויזיה יש ספר או ספרית; בדקו אם הם יכולים לסדר את שערכם. אל תסמכו על כך, אבל זה שווה בדיקה.
בעבור נשים רבות השאלה החשובה היא: מתולתל או חלק? התשובה תלויה במסר שאתן רוצות להעביר. שיער חלק מתחבר לדימוי נקי ומסודר, בעוד שתלתלים מתקשרים באופן לא מודע לבלגן, ומשווים דימוי עליז וקופצני. כדאי גם לדעת שבצילומי אולפן, כשיש מאחור רקע כרומקי (רקע כחול או ירוק שעליו ניתן להשתיל שקופיות), שיער מתולתל עלול לקבל הילה כחולה או ירוקה.
לגברים מומלץ ללכת על המראה הקצר והמוקפד. בעיית הקרחה או שבילים רחבים מדי בקרקפת יכולים להיפתר על ידי פיזור אבקה כהה על שבילי השיער. מדובר באבקה גרגרית בצבע השיער, שאותה מפזרת בדרך כלל המאפרת, אבל שווה להגיע מוכנים ולקנות אותה מבעוד מועד. אם השיער שלכם דליל מדי, כדאי להסתפר או לגלח את הראש. העברת שיער מצד לצד היא לא דבר מחמיא כל כך, ויש שיאמרו שהיא אף מביכה.
בנוסף, כדאי לדעת שזיפי זקן קטנטנים בולטים מאוד בטלוויזיה. מרואיינים שלא רוצים להיראות כמי שמשתייכים למוג'אהידין אל-קסאם, כדאי שיתגלחו ביום הצילומים.
איפור: בכל אולפן טלוויזיה יש מאפרת, וחשוב מאוד להתאפר - גם אם אתם לא ממש נלהבים מהרעיון. המטרה היא שתיראו טוב יותר על המסך, שגוון העור שלכם ייראה אחיד ושפגמי העור לא יבלטו לעין הצופים.
לבוש: בררו מראש באיזו פוזיציה יתקיים הראיון - האם תעמדו או תשבו, האם תהיו מאחורי שולחן, מה צבע הכורסא ומה צבע התפאורה. כל הנתונים האלה יעזרו לכם לבחור את צבע הבגדים שתלבשו.
ככלל, רצוי ללבוש בגדים בצבע המנוגד לצבע הכורסה או לרקע שמאחוריכם. עדיף ללבוש חולצה חלקה בגוון אחיד ולהימנע מחולצה לבנה, מכיוון שזו עלולה להחזיר אור. מומלץ להימנע מחולצות שעשויות בד סטן מבריק - הן לא תמיד מחמיאות בצילומים, ועלולות להיות שקופות. אם אתם מתלבטים מה ללבוש, הביאו אתכם לאולפן שתי חולצות, ושאלו את המאפרת או את אחד מחברי ההפקה עם איזו מהן כדאי להופיע.
זווית צילום: לכל אחד מאתנו יש צד אחד שמצטלם טוב יותר. אם יש לכם אפשרות, בררו מהו. אם הגעתם לתוכנית שבה המרואיינים יושבים סביב שולחן (כמו ב"פופוליטיקה"), בקשו לשבת בצד שמחמיא לכם יותר.
וקטנה לפני סיום: אל תסמכו על גורמים חיצוניים - תבואו מוכנים. בדרך כלל, בטלוויזיה כולם נורא ממהרים וחסרי סבלנות. לכן, הגיעו מאופרים ומסודרים, לאחר תספורת או פן, הקדימו את הגעתכם והביאו שתי חולצות, ליתר ביטחון.
-
הכותבת היא עורכת בערוץ 2, מלמדת תקשורת, כותבת תסריטים ומאמנת תדמיתית להצלחה במדיה
http://cafe.themarker.com
כך תגיעו מוכנים לראיון טלוויזיוני
רונית מלמד
9.10.2009 / 7:26