קטאר הולדינג, קרן ההשקעות של ממשלת קטאר, הודיעה ביום שבת כי נהפכה לבעלת המניות הגדולה ביותר בחברת הנדל"ן הבריטית סונגבירד, השולטת ברוב השטחים ברובע הפיננסי קנארי וורף שבמזרח לונדון, לאחר שהגדילה את הנתח שלה בחברה ל-24%. לדברי הקרן, השקעתה בחברה מסתכמת כיום ביותר מ-559 מיליון דולר.
בבעלות קטאר הולדינג החזקות בבנקים האירופיים ברקליס וקרדיט סוויס, ברשת המרכולים הבריטית סיינסבורי ובבורסת המניות של לונדון. ההשקעה בסונגבירד מצביעה על התחדשות התיאבון בקרב משקיעים ממדינות המפרץ הפרסי לנכסים בשווקים מבוססים.
הנתח של הקרן בסונגבירד כולל שותפות שלה בעסקת מימון חוב. בתמורה לסיוע במימון, לקטאר הולדינג יש זכות להגדיל את הנתח שלה בחברה במועד מאוחר יותר. בנוסף תזכה הקרן בשלושה מושבים בדירקטוריון של החברה ומושב בדירקטוריון של קבוצת קנארי וורף. סונגבירד מחזיקה ב-70% מהרובע הפיננסי השני בגודלו בלונדון.
קרן ההשקעות של קטאר רכשה נתח רוב בסונגבירד - השולטת ברובע הפיננסי השני בגודלו בלונדון
סוכנויות הידיעות
11.10.2009 / 14:33