וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פינוטק: הדולר עולה מעל 90 ין, המשקיעים מתמקדים ברווחי הרבעון השלישי בארה"ב

TheMarker Online

12.10.2009 / 11:22

הודעתו של ברננקי כי הוא עשוי להדק את המדיניות המוניטארית במידה וההתאוששות הכלכלית תחזיק מעמד, שינתה את התייחסות המשקיעים כלפי הדולר



הדולר רשם עליות בבוקר של יום שני וזינק מעל הרמות של 90.40 אל מול הין, זאת לאחר שהמשקיעים החליטו לממש עסקאות מכירה על השטר הירוק מחשש כי הפדרל רזרב עשוי להדק את המדיניות המוניטארית ולהעלות את הריבית לטווח קצר מוקדם יותר מהצפוי.



הדולר נסחר כעת סביב הרמות של 1.4690 אל מול היורו, סביב הרמות של 1.5750 אל מול הסטרלינג וסביב הרמות של 90.35 אל מול הין.



השטר הירוק הייה תחת לחץ כבד של מכירות בשל התחזית כי הריבית לטווח קצר השואפת לאפס בארה"ב תוותר ללא שינוי לאורך זמן, מצב זה הביא לירידת הדולר לשפל של 8 חודשים אל מול הין רק בשבוע שעבר ורמה נמוכה של 14 חודשים אל מול סל המטבעות המובילים.



יחד עם זאת, לאחר דבריו של נגיד הפד, בן ברננקי, כי הוא עשוי להדק את המדיניות המוניטארית במידה וההתאוששות הכלכלית תחזיק מעמד, הודעה זו שינתה את התייחסות המשקיעים כלפי המטבע האמריקאי.



הסטרלינג המשיך לרדת כנגד הדולר גם היום, כאשר הזוג סטרלינג/דולר צלל לשפל של 1.5728 דולר, הרמה הנמוכה ביותר מזה חמישה חודשים וזאת על רקע הערכות כי הריבית בבריטניה תוותר ללא שינוי לאורך זמן והתחזית הלא ברורה למצב הפיננסי הציבורי בבריטניה.



היום המשקיעים יתמקדו במספר נתונים מהזירה העולמית. בניו זילנד, בשעה 9:45 (gmt) יתפרסמו נתוני המכירות הקמעונאיות חודש לחודש. בבריטניה מירב תשומת הלב תהייה לנתוני סקר מחירי הבתים בשעה 23:01 (gmt). בארה"ב וקנדה יתקיים חג הבנקים לכן הנזילות ממדינות הנ"ל תהייה נמוכה יחסית. כמו כן, משקיעים מתמקדים בדיווחים על רווחי חברות ותאגידים לרבעון השלישי בארה"ב.



בזירה המקומית



היצוא בישראל מהווה יותר מ-50 אחוז מהפעילות הכלכלית, כאשר הפגיע בו הייתה קשה השנה בשל ההאטה הגלובלית החדה. כמו כן, חוזקו של המטבע המקומי רק מכביד על היצואנים לכן הבנק המרכזי מפעם לפעם מתערב בשוק הפתוח וקונה דולרים בכדי להחליש את השקל.



בחודשים האחרונים המטבע המקומי רשם עלייה קרוב ל-10% אל מול הדולר כאשר נסחר סביב הרמות של 3.73, שיא של 11 חודשים. התחזקותו של הדולר בזירה העולמית מחלישה את השקל. כעת הצמד דולר/שקל נסחר סביב הרמות של 3.7480.



זהב: החוזה העתידי על הזהב התרומם מעט ביום שני, כאשר החוזה נסחר קרוב לשיא של השבוע החולף אך ההתחזקות של הדולר וקיום הספקולציות מצד המשקיעים היפנים עשויים להגביל את העליות של הזהב.



החוזה העתידי על הזהב נסחר כעת סביב הרמות של 1,052 דולר לאונקייה. נזכיר כי רמת שיא של כל הזמנים הייתה 1,061.20 דולר לאונקייה ותהווה רמת התנגדות משמעותית.



נפט: החוזה העתידי על הנפט סגר את המסחר ביום שישי בעליות אך נשאר בטווח. המשקיעים קנו את הזהב השחור בשל הערכות כי הביקושים יעלו אבל העליות נבלמו בשל התחזקות הדולר בעולם.



מבחינה טכנית רמת ההתנגדות המשמעותית עומדת כעת על רמה של 72.60 דולר ומנגד תמיכה עומדת כל רמה של 72.00 דולר לחבית. החוזה העתידי על הנפט נסחר כעת סביב הרמות של 72.50 דולר לחבית.



הסקירה נכתבה על ידי רודיאן רחנייב מפינוטק.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully