פימקו, קרן האג"ח הגדולה בעולם בניהולו של ביל גרוס, מתכננת להקים בחודשים הקרובים את הקרן האסיאתית הראשונה שלה ביפן, בעקבות ההנחה כי כלכלות האזור הינן יציבות- כך אמר הסמנכ"ל התפעולי של החברה דאגלס הודג'.
"אנחנו מתחילים לראות בבירור ביקוש להשקעות באג"ח אסיאתיות בקרב משקיעים יפנים, ואנחנו עשויים להקים קרן שתענה על הביקוש הזה במהלך החודשים הקרובים", אמר הודג' בראיון לבלומברג בסיאול אתמול. "עבור פימקו, השקעות האג"ח המושכות ביותר נמצאות בשווקים המתפתחים, בעיקר באסיה", הוסיף. "אנחנו חושבים שיהיו תשואות נאות בכלכלות האסיאתיות".
בנוסף הודיעה פימקו, המנהלת נכסים בשווי 841.8 מיליארד דולר נכון ל-30 ביוני, כי היא עשויה להקים קרן אשר תשקיע במטבעות אסיאתיים כדי לנצל את הצמיחה ואת התחזקות מטבעות האזור.
כלכלת דרום קוריאה צמחה ב-2.6% ברבעון השני - הצמיחה המהירה ביותר זה שש שנים. סין צפויה לרשום צמיחה של 9.5% בשנה הבאה לאחר צמיחה של 8.3% השנה, לפי הערכות בלומברג.
פונה מזרחה: קרן האג"ח הגדולה בעולם, פימקו, מתכננת להקים קרן אסיאתית בחודשים הקרובים
סוכנויות הידיעות
16.10.2009 / 10:14