וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דו"ח 'MoneyTree' של חברת רואי החשבון PWC: התאוששות קלה בהשקעות בטכנולוגיה בידי קרנות ההון סיכון

פז וייסמן

20.10.2009 / 13:18

קרנות ההון הסיכון השקיעו כ-4.8 מיליארד דולר במסגרת 637 עסקות; חזרו להשקיע בחברות צעירות בשלבי הסיד



דוח מאניטרי (moneytree) לרבעון השלישי של 2009, של פירמת רואי החשבון pwc, מראה התאוששות קלה מהמשבר הכלכלי בהשקעות בתחומי הטכנולוגיה השונים בידי קרנות הון הסיכון. קרנות הון הסיכון האמריקאיות השקיעו כ-4.8 מיליארד דולר במסגרת 637 עסקות ברבעון השלישי של 2009.



רמת ההשקעה הרבעונית עלתה ב-17% במונחים כספיים, אך ירדה ב-3% בכמות העסקות בהשוואה לרבעון השני של 2009, אשר בו הושקעו 4.1 מיליארד דולר, במסגרת 657 עסקות. הגידול במונחים כספיים הונע על ידי מספר סיבובים גדולים במגזר הקלינטק, אחד מהם מהווה את הסיבוב התשיעי בגודלו מאז שנת 1995. למגזר מדעי החיים היה רבעון איתן באופן יחסי למגזרים האחרים, תוך שהוא משאיר את מגזר התוכנה למגזר השלישי בדירוגו בין המגזרים, ירידה הראויה לציון בדירוג המגזרים.



ההפתעה הגדולה היא דווקא בתחומי ההשקעה האלטרנטיביים. הביוטכנולוגיה והקלינטק שעד לפני כשנה היו תחומי נישה, הפכו למיינסטרים, כנראה הודות לתוכנית ההאצה של ממשל אובמה. מגזר הביוטכנולוגיה קיבל את רמת המימון הגבוהה ביותר מבין יתר מגזרים, עם 905 מיליון דולר, במסגרת 104 עסקות. רמת ההשקעות מהווה ירידה של 4% במונחים כספיים, ועלייה של 16% בכמות העסקות בהשוואה לרבעון השני של 2009, אשר בו הושקעו 947 מיליון דולר ב-90 עסקות. בתחום הציוד הרפואי נרשם קיטון של 6% במונחים כספיים, וקיטון של 15% בנפח העסקות, עם 617 מיליון דולר, שהושקעו במסגרת 71 עסקות במהלך הרבעון. מגזר זה מדורג כמגזר הרביעי ברבעון.



מגזר הקלינטק רשם גידול של 89% במונחים כספיים, בהשוואה לרבעון השני עם 898 מיליון דולר. מספר העסקות שהושלמו ברבעון השלישי גדל ב-16% ל-57 עסקות, בהשוואה ל-49 עסקות ברבעון השני. הגידול בהשקעות במגזר הקלינטק הונע על ידי מספר סיבובים גדולים של 3 עסקות מבין עשרת העסקות הגדולות הרבעון.



הגידול בהשקעות בביוטכנולוגיה ובקלינטק, בא על חשבון תחומי ההשקעות הפופולריים יותר - תוכנה ושבבים. היקף ההשקעות בתוכנה ירד במונחים כספיים למקום השלישי עם 622 מיליון דולר שהושקעו הרבעון, המייצגים קיטון של 9% הן בהיקף הגיוס, והן בנפח הסיבובים שבוצע הרבעון. זאת, בהשוואה לרבעון השני בו הושקעו 680 מיליון דולר ב-141 סיבובים. הירידה במונחים כספיים ברבעון השלישי, מביאה את מגזר התוכנה לרמת ההשקעות הנמוכה ביותר שנרשמה בו מאז הרבעון השלישי של 1996.



חברות אינטרנט גייסו 843 מיליון דולר, במסגרת 148 עסקות במהלך הרבעון השלישי, גידול של 42 אחוז במונחים כספיים, וגידול של 15% בכמות העסקות בהשוואה לרבעון השני של 2009, בו הושקעו 594 מיליון דולר, במסגרת 129 עסקות.



חברות בשלבים מוקדמים, שלב הסיד (seed), ושלב הינקות (early stage) המשיכו לרשום גידול בהיקף העסקות במהלך הרבעון השלישי, עם 1.6 מיליארד דולר שהושקעו ב-284 סיבובים. הנ"ל מהווה גידול של 11% בנפח העסקות וקיטון של 4% במונחים כספיים בהשוואה לרבעון השני, בו 1.66 מיליארד דולר הושקעו ב-255 עסקות.



חברות בשלב ה-seed, וה-early stage, אחראיות ל-45% מסך נפח העסקות ברבעון השלישי, זאת בהשוואה לרבעון השני בו ההשקעות בחברות אלו היוו 39% מסך העסקות. גובה עסקה ממוצעת של חברה בשלב ה-seed, עומד על 5.9 מיליון דולר, ירידה משמעותית מממוצע של 9.6 מיליון דולר ברבעון השני. יחד עם זאת, יש לציין כי ממוצע ההשקעה בחברות seed ברבעון השני, הוטה בעקבות עסקה בודדת גדולה אחת. הממוצע של ההשקעה בחברות בשלב ה-early stage, היה 5.5 מיליון דולר, קיטון קל מממוצע של 5.6 מיליון דולר ברבעון הקודם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully