ארגון עובדי קופת חולים כללית, המונה כ-30 אלף עובדים בהנהגתו של פרופסור בן חמו, יו"ר הארגון, החליט היום (רביעי) שלא להוציא את העובדים לנופשים בטורקיה, זאת לנוכח הידרדרות היחסים בין ישראל לטורקיה.
במכתב שנשלח ליושבי ראש הוועדים המחוזיים ומוסדות הקופה הוסבר כי "איש אינו יכול להעריך את תוצאותיה של החרפת היחסים בין ישראל לטורקיה שנהפכים לקיצוניים מיום ליום", ולאור זאת התקבלה ההחלטה.
בהחלטה זו הצטרף ארגון עובדי הכללית לארגוני עובדים וגימלאים נוספים שהחליטו לא לנפוש בטורקיה.
פנינה פחימה, מנכ"לית האגודה השיתופית של הקופה, האחראית להכוונת העובדים לאתרי הנופש, אמרה שהעובדים מצטרפים למחאות התגובה על התנהגותו של ראש ממשלת טורקיה. העתקים מהמכתב נשלחו ליו"ר ההסתדרות עופר עיני ולשר התיירות סטס מיסז'ניקוב.
בשנה החולפת לא היתה טורקיה בין היעדים שהארגון המליץ עליו לחבריו, כך שההחלטה הנוכחית מהווה המשך למדיניות זו.
גם עובדי הכללית מחרימים את הנופשים בטורקיה
עירית רוזנבלום
21.10.2009 / 14:43