אחרי רבעון סוער בו ניהלה משא ומתן שלא הבשיל לרכישת קופרגייט תמורת כ-200 מיליון דולר, מסכמת החברה, המתמחה בפיתוח מוצרי תקשורת מבוססי מוליכים למחצה, את הרבעון השלישי.
מלאנוקס סיימה את הרבעון עם הכנסות של 32.7 מיליון דולר. זאת, לעומת הכנסות של 29.1 מיליון דולר ברבעון המקביל, ולעומת ציפיות האנליסטים להכנסות של 32.3 מיליון דולר. החברה עצמה העלתה את תחזיותיה לרבעון הנוכחי לפני כשלושה שבועות וחזתה הכנסות של 32-32.5 מיליון דולר. הרווח התפעולי של החברה עמד על 6.7 מיליון דולר, לעומת רווח תפעולי של כ-6.6 מיליון דולר ברבעון המקביל.
בשורה התחתונה, חתמה החברה את הרבעון עם רווח נקי של 4.8 מיליון דולר או 14 סנט לעומת רווח נקי של 5.2 מיליון דולר או 16 סנט למניה ברבעון המקביל. בניכוי הוצאות חד פעמיות והוצאות בגין אופציות, עמד הרווח הנקי של החברה על 8.9 מיליון דולר או 25 סנט, לעומת רווח נקי של 9.6 מיליון דולר או 26 סנט ברבעון המקביל. תחזית האנליסטים היתה לרווח של 21 סנט למניה, כך שהחברה עקפה את תחזיות השוק.
מלאנוקס מתמחה בפיתוח מוצרי תקשורת מבוססי מוליכים למחצה בתקן אינפיניבנד (infiniband), המותקנים במרכזי הנתונים של ארגונים ואשר מיועדים לקשר בין שרתי מחשב למערכות אחסון ולסייע בהעברת נתונים. אינפיניבנד הוא סטנדרט לארכיטקטורת מחשוב להאצת תעבורת נתונים בין רכיבי מחשב בסביבות רשת קטנות כ-wan ,lan ו-san. האינפיניבנד נועד לשפר את הביצועים, יכולת ההרחבה, האמינות, הזמינות והשמישות של שרתי הדור הבא.
מלאנוקס הונפקה בנאסד"ק בפברואר 2007 לפי מחיר של 17 דולר למניה ולפי שווי חברה של חצי מיליארד דולר. לאחר שעלתה בכ-110% מתחילת השנה, נסחרת החברה לפי מחיר של כ-17.63 דולר, המשקף לחברה שווי של כ-565 מיליון דולר.
מלאנוקס: הרווח התפעולי נותר יציב ברמה של 6.7 מיליון דולר
ניר צליק
21.10.2009 / 22:17