הונדה, יצרנית הרכב השניה בגודלה ביפן, העלתה את תחזית הרווח השנתית שלה, לאחר שרווחיה הרבעוניים ירדו בשיעור נמוך מהצפוי, הודות לתוכניות תמריצים ממשלתיות שפיצו על הירידה הכללית במכירות.
הרווח התפעולי של הונדה ברבעון שבין יולי לספטמבר נפל ב-56% ל-65.54 מיליארד ין (712 מיליון דולר), לעומת 148.85 ין ברבעון המקביל בשנה שעברה, לאחר שהיקף המכירות ירד והין התחזק נגד הדולר. הרווח התפעולי עלה על תחזיות אנליסטים מתומסון רויטרס שצפו יסתכם ב-42 מיליארד ין. הרווח הנקי של הונדה הסתכם ב-54.04 מיליארד ין, לעומת 123.3 מיליארד ין ברבעון המקביל בשנה שעברה.
הונדה, יצרנית הרכב השביעית בגודלה בעולם, הצליחה להתגבר על המשבר בענף הרכב, ובאחרונה מכירותיה עלו הודות לתוכניות תמריצים ממשלתיות לעידוד רכישת כלי רכב, כגון תוכנית "מזומנים תמורת גרוטאות" האמריקאית, שזכתה להצלחה.
הונדה העלתה את תחזיתה לשנה שמסתיימת ב-31 במארס, וכעת היא צופה כי הרווח התפעולי השנתי יסתכם ב-190 מיליארד ין, לעומת תחזית קודמת לרווח של 70 מיליארד ין.
הונדה העלתה את תחזית הרווח השנתית לאחר ירידה קטנה מהצפוי ברווחיה הרבעוניים
סוכנויות הידיעות
27.10.2009 / 9:22