וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בשיאו של המשבר הכלכלי פוטרו רק 1.5% מעובדי התעשייה הקיבוצית לעומת 6.7% בתעשייה הכללית

עמירם כהן

27.10.2009 / 18:20

מכירות התעשייה הקיבוצית ב-2009 יסתכמו ב-37 מיליארד שקל - ירידה של 6.8%



בשיאו של המשבר הכלכלי פוטרו כ-600 עובדים (1.5%) מעובדי התעשייה הקיבוצית המעסיקה כ-40 אלף עובדים, לעומת 24,300 (6.7%) מעובדי התעשייה הכללית, כך עולה מנתוני איגוד התעשייה הקיבוצית, שפורסמו לאחרונה לקראת הכנס השנתי של מפעלי האיגוד שיתקיים בשבוע הבא בקיבוץ שפיים.



מהנתונים עולה כי מפעלי הקיבוצים העדיפו לעבור לשבוע עבודה של 4 ימים ובמקרים מסוימים אף ל-3 ימים, לצמצמם הוצאות והשקעות, לדחות תשלומי דיבידנדים לבעלים, על פיטורי עובדים.



עוד עולה מהנתונים כי מכירות מפעלי התעשייה הקיבוצית יסתכמו ב-2009 בכ-37 מיליארד שקל, ירידה של 6.8% בהשוואה למכירות בשנה שעברה.

מנכ"ל איגוד התעשייה הקיבוצית עמוס רבין, אמר כי הירידה במכירות נובעת רובה ככולה מתוצאות המשבר הכלכלי העולמי. הירידה קוטעת שנים רבות של צמיחה רצופה שבמהלכה הוכפלו מכירות מפעלי התעשייה הקיבוצית מ-20 מיליון שקל ב-1995 ל-40 מיליארד שקל ב-2008.

עוד אמר רבין שהפגיעה העיקרית היא במפעלים המייצאים לחו"ל, אף שהפגיעה היתה קטנה מהערכות שהיו בתחילת 2009. רבין העריך כי ב-2010 צפויה לחזור מגמת הגידול במכירות התעשייה הקיבוצית כחלק מההתאוששות המסתמנת בשווקים העולמיים: "התעשייה הקיבוצית הוכיחה במהלך המשבר כי היא מהווה עוגן תעסוקתי יציב, בעיקר באזורי הפריפריה ואנחנו מאמינים כי המאמצים שנעשו לשמור על העובדים יוכיחו את עצמם עם חידוש הצמיחה", כדברי רבין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully