בבית ההשקעות גיפט, מקבוצת אילנות בטוחה, מציינים כי דוד קליין אומנם הודיע אתמול במסיבת עיתונאים על הורדת הריבית השקלית ב-2%, אך ההודעה באה טרם אישור הממשלה והכנסת את הקיצוץ המוצע בתקציב.
לדברי כלכלני גיפט, צריך לקחת בחשבון אפשרות שחבילת הקיצוצים בתקציב לא תאושר בממשלה והנגיד ייאלץ לבטל את החלטתו על הריבית. הם מציינים כי גם ב-1998 החליט פרנקל בעסקת חבילה להוריד את הריבית ב 1.9% תמורת שיפוע רצועת האלכסון, אך לאור ההתפתחויות ברוסיה והסכנה למשק נאלץ להעלות את הריבית באופן דרסטי ב-4% כחודשיים מאוחר יותר.
בגיפט מציינים כי פער הריביות בין הדולר לשקל עומד על כ-2%. להערכתם, הכיוון בדולר הוא כלפי מעלה, גם אם תמשיך להתקיים עסקת החבילה וגם אם לא. הם ממליצים על סמך נתונים אלו לנצל את פער הריביות לבניית פוזיציה דולרית לטווח ארוך.
גיפט: אם חבילת הקיצוצים לא תאושר הנגיד עלול לבטל את החלטתו
ליאור כגן
24.12.2001 / 11:47
להערכתם, הדולר צפוי להתחזק בכל מקרה, והם ממליצים לנצל את פער הריביות בין השקל לדולר לבניית פוזיציה דולרית לטווח הארוך