פריון העבודה בארצות הברית נסק ברבעון השלישי בשיעור החד ביותר זה שש שנים, על רקע מאמצי חברות להגדיל את תפוקת העובדים שלא פוטרו בניסיון להגדיל את הרווחים. פריון העבודה קפץ ברבעון השלישי בקצב שנתי של 9.5%, מסר משרד העבודה האמריקאי. הזינוק היה חד באופן משמעותי מתחזיות הכלכלנים לעלייה של 6.5% בפריון העבודה. נתוני פריון העבודה לרבעון השני תוקנו כלפי מעלה לעלייה של 6.9% לעומת גידול של 6.6% שעליו דווח במקור.
עלות העבודה נפלה ברבעון השלישי בקצב שנתי של 5.2%, והשלימה בכך את ארבעת הרבעונים האחרונים את הנפילה השנתית החדה ביותר מאז החל להתפרסם נתון זה בשנת 1948. תחזית הכלכלנים היתה לירידה מתונה יותר של 4.2%, לאחר נפילה של 6.1% ברבעון השני של השנה.
מספר תביעות האבטלה הראשונות בארצות הברית ירד בשבוע שעבר ב-20 אלף ל-512 אלף - הרמה הנמוכה ביותר מאז חודש ינואר. תחזית הכלכלנים היתה לירידה מתונה יותר לרמה של 522 אלף.
סוחטים יותר מהעובדים: פריון העבודה בארה"ב נסק ב-9.5% ברבעון השלישי - הזינוק החד זה 6 שנים
סוכנויות הידיעות
5.11.2009 / 17:02