יתרות המט"ח של בנק ישראל ממשיכות לעלות ונמצאות כעת בשיא של כל הזמנים: במהלך חודש אוקטובר גדלו היתרות ב-1.233 מיליארד דולר והן מסתכמות כעת ב-61.196 מיליארד דולר.
היתרות גדלו בשל רכישת מטבע חוץ על ידי בנק ישראל במהלך המסחר בסך 1.274 מיליארד דולר. שיערוך יתרות מטבע חוץ והכנסות בסך כ-339 מיליון דולר. תרומת הסקטור הפרטי בסך 22 מיליון דולר. מאידך קטנו היתרות בשל העברות הממשלה לחו"ל בסך כ-402 מיליון דולר.
יתרות המט"ח של מדינת ישראל הם בבחינת "כסף לשעת חירום" שמחזיקה המדינה באמצעות בנק ישראל. מבנה התיק והרכב המטבעות השונים נקבע בהתאם לצרכיה של מדינת ישראל, כך שהוא אינו אמור להיות מומר לעולם ממטבע למטבע.
בנק ישראל מפרסם את טבלת יתרות המט"ח כולל הקצאות זכויות משיכה שהוקצו על ידי קרן המטבע למדינות החברות בקרן (sdrs' allocation), ואת היתרה בקרן המטבע הבינ"ל reserve tranche. בחודשים אוגוסט וספטמבר 2009 הקצתה קרן המטבע זכויות משיכה למדינות החברות, חלקה של מדינת ישראל בהקצאות אלו עמד על כ-1.2 מיליארד דולר.
יתרות המט"ח של ישראל עלו לשיא: גדלו באוקטובר ב-1.2 מיליארד דולר ל-61.2 מיליארד דולר
טל לוי
8.11.2009 / 10:14