וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מגדל השלימה רכישה של 9% מחברות הבת של אזורים תמורת 100 מיליון שקל

מיכאל רוכוורגר

8.11.2009 / 15:10

העסקה משקפת לפעילות הנדל"ן של אזורים בישראל שווי של 1.11 מיליארד שקל



קבוצת הביטוח והפיננסים , בניהולו של יונל כהן, ממשיכה להרחיב את תיק ההשקעות שלה בתחום הנדל"ן. מגדל סיכמה הבוקר עם חברת הנדל"ן של שעיה בוימלגרין, על השלמת העסקה לרכישת 9% ממניות בחברות הבנות של אזורים - אחלר ואזורים בניין המרכזות את מרבית הפעילות של אזורים בישראל, הכוללת קרקעות להקמת 7,000 דירות.



מטעם אזורים הוביל את העסקה ממלא מקום המנכ"ל יעקב סיסו, ומטעם מגדל ענת לוין, המשנה למנכ"ל ומנהלת השקעות הראשית של מגדל. תמורת 9% ממניות חברות הבנות הפרטיות תשלם מגדל, עם השלמה סופית של העסקה, שצפויה להסגר עד סוף דצמבר הקרוב, 100 מיליון שקל, המשקף לפעילות הנדל"ן של אזורים בישראל (לא כולל פעילות בחו"ל) שווי של 1.11 מיליארד שקל.



אזורים השקעות נסחרת כיום בבורסה לפי שווי שוק של כ-800 מיליון שקל. זאת לאחר שמניית החברה זינקה מאז תחילת השנה ב-320%. במסגרת העסקה בין הצדדים מגדל קיבלה אופציה ל-3 שנים לרכישת 1% ממניות אזורים השקעות לפי מחיר מימוש הגבוה יותר ממחירה של אזורים כיום בבורסה, העומד על 21.7 שקל למניה. ההשקעה של מגדל בחברות הבנות נובעת מכך שהחברות הללו משוחררות מאמות מידה פיננסיות במסגרת ההלוואות ממוסדות פיננסיות, כך שהן יכולות לחלק דיבידנדים לבעלי מניותיה.



התמורה בגין המניות, לצד סכום של כ-200 מיליון שקל שאזורים אמורה לקבל בגין מכירת המלונות לדוד פתאל, צפוייה לחזק את מבנה ההון שלה ולאפשר לה לעמוד בקלות רבה יותר עם עומס הפירעונות הצפויים לה.



עבור מגדל, המנהלת תיק נדל"ן מניב בישראל בהיקף של למעלה מ-5 מיליארד שקל, עסקה זו מצטרפת לשורה של עסקות נוספות שבצעה החברה לאחרונה, בהן רכישת מניות של חברות כמו ו, וכן הקצאה של מניות בקבוצת פתאל. מלבד ההשקעות בישראל במגדל בוחנים בימים אלה גם השקעות בנדל"ן בחו"ל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully