בנק דיסקונט הגיש בקשה להמצאה של התראה על פשיטת רגל נגד אסף ברזני לאחר שלא שילם חוב לפי פסק דין בסך של כ-4.4 מיליון שקל. ברזני הוא אזרח הולנד מחזיק בבית בהרצליה ובנכסי נדל"ן ומסעדנות ענפים באמסטרדם. אחיו הוא איש העסקים אמנון ברזילי, מבעלי השליטה ביבואנית סובארו, יפנאוטו.
הבנק, המיוצג על ידי עו"ד ישראל שפלר, טוען כי באפריל השנה הגיש תביעה נגד ברזני בסך 4.4 מיליון שקל. חמשיה חודשים לאחר מכן, בספטמבר השנה, הוצא פסק דין המחייב את ברזני לשלם לבנק 4.4 מיליון שקל בשל ערבות שחתם לחובות של חברה בבעלות ברזני הקרויה א.ב. אסבר ניהול ופרויקטים.
הבנק טוען כי ברזני טרם שילם דבר על חשבון החוב ולא הגיש ערעור על פסק הדין ולכן ביקש מבית המשפט להורות על שליחת התראת פשיטת רגל נגד ברזני. בית המשפט נעתר לבקשה להוציא התראה על פשיטת רגל לברזני.
לפני כשבוע הוזכר שמו של ברזני בבקשה שהגיש המנהל המיוחד על נכסי אלי רייפמן. מהבקשה עלה כי ב-2008 ברזני הלווה לכאורה 4.3 מיליון יורו לרייפמן אשר הציג לו תדפיס מזויף של חשבון בנק hsbc בשווייץ.
בית המשפט הוציא התראה על פשיטת רגל לאיש העסקים אסף ברזני
הילה רז
8.11.2009 / 18:44