במגזין האינטרנט "LightReading" ידעו לעדכן לפני מספר ימים על עסקה צפויה בצפון אמריקה של לייטסקייפ, חטיבת האופטיקה של אי.סי.איי , והוסיפו כי היא מחפשת משקיע לאו דווקא לצורכי מימון, שיאפשר לה חתימת הסכמים עם ספקיות תקשורת בארצות הברית.
לפי הערכות, לייטסקייפ קרובה להודעה על חוזה - כפי שעידכן "לייט רידינג" - דווקא עם חברה לא אמריקאית בעליל - Telia השוודית. ואולם, תוכניותיה של חברת הטלקום הגדולה בסקנדינוויה הן לספק שירותי תקשורת מתקדמים בארה"ב. לא ניתן היה להשיג את תגובת אי.סי.איי בנושא. שווי העסקה הראשונית, כך נראה, יכול להגיע לכ-20 מיליון דולר.
אם אכן תצא העסקה לפועל, יהווה המהלך גורם משמעותי להמשך צמיחתה של חטיבת האופטיקה של אי.סי.איי, שברבעון השלישי של השנה דיווחה על הכנסות של 53.6 מיליון דולר - בהשוואה ל-55.1 מיליון דולר ברבעון השני של השנה. בנטרול הוצאות חד פעמיות דיווחה לייטסקייפ ברבעון השלישי של השנה על רווח תפעולי של 100 אלף דולר - שיפור דרמטי מההפסדים שעוד הציגה ברבעון הקודם.
לייטסקייפ עוסקת בפיתוח של כלי ניהול ומדידה בזמן אמת לרשתות תקשורת המבוססות על סיבים אופטיים. החוזה יהיה, ככל הנראה, למערכת ה-XDM של החטיבה האופטית, המיועדת לפתור עומסים ברשת התמסורת, ומאפשרת למפעילי תקשורת דרך חסכונית לספק למנויים תמיכה רבת שירותים בפס רחב, ללא דרישה להשקעה ראשונית משמעותית במספר מערכות נפרדות.
מערכת ה-XDM מותקנת כיום אצל 20 לקוחות, ו-10 לקוחות פוטנציאליים מבצעים בדיקות וניסויים במערכת. אי.סי.איי נסחרת בבורסת הנאסד"ק לפי שווי שוק של 460 מיליון דולר.
לייטסקייפ צפויה להודיע על הספקת פלטפורמות אופטיות ל-Telia השוודית; הערכות: שווי העסקה - 20 מיליון דולר
גל אשד
25.12.2001 / 21:23
