וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מנכ"ל התמ"ת: המשרד יעבור לתגמל עובדים על פי הצלחה בהשגת יעדים

אורה קורן

9.11.2009 / 20:23

קדמי: "אם על כל עשרה אקזיטים הייתי משאיר חברה אחת גדולה - היינו היום במקום אחר"



מנכ"ל משרד התמ"ת, שרון קדמי, ציין כי משרד התמ"ת יעבור לשיטת ניהול חדשה, שתתגמל עובדים על פי הצלחה בהשגת היעדים שהוצבו להם. היעדים יהיו איכותיים, לא כמותיים. "האגף להכשרה מקצועית לא יימדד במספר הכיתות שיפתח, אלא במספר התלמידים שיסיימו בהצלחה את ההכשרה", אמר קדמי.



בנוסף יוקם אגף לתכנון אסטרטגי, שיקבע את יעדי משרד התמ"ת לעשר השנים הקרובות. משרד התמ"ת הקים יחידה שתרכז את הטיפול באיכות סביבה בתעשייה מול המשרד להגנת הסביבה.



לחיזוק הפריפריה יוקמו ארבעה מרכזי מחקר ופיתוח בצפון ובדרום, תוך מתן עדיפות לתחומי אנרגיה חלופית, ביוטכנולוגיה וננוטכנולוגיה. בנוסף מתנהלים מגעים לשילוב חברות במסלול תעסוקה של מהנדסים בשכר גבוה של פי 2.5 מהשכר הממוצע במשק. אלביט צפויה להיות החברה הראשונה שתיכנס למסלול, כשתעסיק כ-50 עובדים בגליל, מהם 25-30 בתל חי.



קדמי הוסיף, כי באחרונה הוסכם על מסלול מיוחד להכשרת חרדים כדי שיועסקו בענף היהלומים. "סגרנו מסלול להכשרת 100 חרדים לענף היהלומים. אנחנו מסבסדים את ההכשרה שתתמקד בליטוש שנקרא טריפל x.". בתשובה לשאלה האם לא מדובר באפליה השיב קדמי כי ענף היהלומים יבחר את המתלמדים, ובכל מקרה מבחינתו זו "אפליה מתקנת".



"אנחנו בודקים את היציבות הכלכלית של אהמסה, כדי שלא יינתן מענק לחברה בקשיים"



מרכז ההשקעות במשרד התמ"ת בודק את יציבות חברת אהמסה המכסיקנית, החברה האם של ערבה מיינס, שביקשה מענקים לפיתוח מכרות שלמה. ערבה מיינס גיבשה תכנית השקעות בסך 175 מליון דולר, מהם 35 מליון דולר מענק ממשלתי המגיע על פי חוק למשקיעים בערבה. במשרד התמ"ת מעוניינים לקדם את ההשקעה, שתספק תעסוקה לכ-700 עובדים בדרום הרחוק.



עם זאת, למשרד הגיע מידע על קשיים, לכאורה, של החברה האם המכסיקנית, אהמסה. "אנחנו בודקים את היציבות הכלכלית של אהמסה, כדי שלא יווצר מצב, שניתן מענק לחברה שנמצאת לכאורה בקשיים", אמר מקורב לנושא במשרד התמ"ת.



אם הבדיקות יעלו שהחברה יציבה, תהיה ערבה מיינס החברה השניה שתקבל תמיכה ממשלתית כמפעל עוגן שיוקם בפריפריה, אחרי האישור שניתן למחלבות טרה להעתקתן לפארק נועם בנגב. "אנחנו מקווים בשבועות הקרובים לסיים את המגעים עם החברה ולקבל החלטה", אמר אתמול מנכ"ל משרד התמ"ת, שרון קדמי בפגישה עם עתונאים.



משרד התמ"ת בוחן הקמת קרן יזמות ומסלול שיעודד צמיחת חברות היי טק גדולות



בתוך כך, בוחן משרד התמ"ת הקמת מסלול לעידוד יזמי היי-טק לפתח חברות ישראליות עד שלב הפיכתן לגדולות, במקום למכור אותן לחברות זרות כשהן עדיין צעירות. כך אמר היום מנכ"ל משרד התמ"ת, שרון קדמי.



לדבריו, המסלול נמצא בשלב של רעיון ראשוני שייבחן עם המדען הראשי, משרד האוצר והמועצה הכלכלית במשרד ראש הממשלה בראשות יוג'ין קנדל. המסלול החדש לא יבוא על חשבון המשך התמיכה במסלולים קיימים בחברות היי טק.



"אנחנו לא יודעים להשאיר חברות בארץ. אם על כל עשרה אקזיטים (מימושים) הייתי משאיר חברה אחת גדולה, היינו היום במקום אחר", אמר קדמי. "עכשיו אנחנו חושבים, איך הופכים את המדען הראשי כך שלא יהיה בית חרושת לסטארט אפים, אבל לא על חשבונם. אנחנו מדברים על שידרוג, איך להשאיר כאן עסקים בשלים. כולם יודעים שיש פה כשל שוק, ואנחנו חושבים איך לקחת את זה הלאה", הוסיף.



בנוסף, בוחן משרד התמ"ת הקמת קרן חדשה שתעודד יזמות, שתנוהל על ידי המשען הראשי. "נקים קרן ליזמות", אמר קדמי. לדבריו, אם יזם בא עם רעיון לרשת בתי קפה, אין לו ממי לקבל תמיכה בהשקעה. אם תוקם קרן יזמות, הוא יוכל לקבל עד מחצית מההשקעה כמענק שיוחזר באמצעות תמלוגים מהרווחים. "נעשה חלוקת סיכונים עם היזם. נתחיל בכסף קטן, פיילוט, ואם נראה שזה עובד-נרחיב", אמר קדמי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully